Vynikajúci jablkový koláč so snehom a šťavnatou náplňou. Skúste tento fantastický recept a už nikdy nebudete váhať, čo pripraviť z domácich jabĺk.

Dajte na sneh určite 3 bielka, koláč bude krásne vysoký (ja som použila menej, keďže som bielok potrebovala na polevu do iného dezertu).
Do snehu môžete pridať aj strúhaný kokos, je to výborné.
Ako pripraviť jablkový koláč s orechmi a penou?
Potrebujeme:
Krehké cesto:
150 g masla
150 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
3 žĺtka
250 h hladkej múky
1/2 prášku do pečiva
Jablková plnka:

6 väčších jabĺk
10 lyžíc mletých orechov
škorica
Sneh:
150 g práškového cukru
50 ml vody
3 bielka
Postup:
Cesto:
Najskôr si vmiešame maslo s práškovým a vanilkovým cukrom do peny.

Potom primiešame 3 žĺtka, a nakoniec múku s práškom do pečiva.
Múku mieste ručne. Cesto spracujte do gule, zabaľte do fólie a dajte do chladničky odpočinúť.
Náplň:
Jablká si ošúpeme, a nastrúhame ich na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca na slabý plameň a povaríme.
Pridáme k nim mleté orechy a trochu škorice. Cukor pridávame podľa potreby a sladkosti jabĺk.
Odpočinuté cesto natiahneme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 10 minút.
Po uplynutí 10 minút vyberieme z rúry a rozotrieme na predpečené cesto pripravenú plnku z jabĺk a orechov a vrátime do rúry.
Pečieme ďalších 10 minút.
Sneh:

Teraz i pripravíme bielkový sneh. Na sporák si dáme vodu , a prisypeme k nej kryštálový cukor a uvaríme hustejší sirup.
Vyšľaháme si bielka, a tenkým prúdom k nim prilievame horúci cukrový sirup. Miešame kým sa všetko neochladí a nevymiešame hustý bielkový sneh. Ten potom navrstvíme na koláčik.
Znovu dáme koláč do trúby, pokiaľ je to možné bližšie k vrchnému ohrevu. pečieme kým sa a snehu nevytvorí zlatistá farba.




















