Lístkové cesto pred výplatou: Kto raz skúsi, cesto z obchodu si už viac nekúpi – na všetky slané aj sladké dobroty od výmyslu sveta!

Voláme ho lístkové cesto pred výplatou. Ide o výbornú náhradu klasického lístkového cesta, lacné, rýchle a veľmi chutné.

 

 

Za málo peňazí veľa muziky.

Dajte akúkoľvek plnku podľa chuti. Ide o skvelý recept, pivo mu dodá perefketnú chuť. Všetci si pochvaľujú.

Ako pripraviť lístkové cesto pred výplatou?

Ak ste doteraz siahali po lístkovom ceste z obchodu, pretože ste si mysleli, že domáce sa rovná náročnému a zdĺhavému pečeniu, tento recept vás presvedčí o opaku.

 

 

Lístkové cesto „pred výplatou“ zvládne pripraviť naozaj každý – rýchlo, lacno a bez zbytočných komplikácií.

Výsledok? Dokonale chrumkavé, jemné a nadýchané cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku a hodí sa na všetky slané aj sladké dobroty od výmyslu sveta.

Raz ho vyskúšate – a kupované už do kuchyne viac nepustíte.

Potrebujeme:

 

 

600 g hladká múka

500 g stužený tuk CERA

3 dl svetlé pivo

Plnka slaná:

Šunka

Syr

 

 

Kečup

Slanina

Plnka sladká:

Nutella

Džem

Ochutený tvaroh

Postup:

Zo surovín vypracujeme hladké cesto.

 

 

Zabalíme do fólie a dáme na 1/2 hodinu do chladu.

Potom cesto rozvaľkáme, nakrájame na trojuholníky alebo iné tvary.

Naplníme plnkou podľa chuti  zrolujeme alebo inak zavinieme.

Poukladáme na plech (nemusíte nechávať medzi nimi veľa miesta, rohlíčky narastú skôr do výšky ako do šírky).

 

 

V dobre vyhriatej rúre upečieme do zlata (ja zvyknem aj potriem žĺtkom, ale nie je to nutné.

Ak pečieme na sladko,  ešte teplé pocukrujeme práškovým cukrom.

Ak na slano, môžeme pred vložením do rúry pridať aj semienka, rascu či posypať soľou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes