Najjemnejšia rolka z mletého mäsa: Žiadna strúhanka, perfektne drží a počas pečenia vám nepraskne – chuť fantastická!

Tajomstvo šťavnatosti spočíva v šľahačke, ktorá sa pridáva rovno do mletého mäsa.

Výborný recept na slávnostný deň.

 

 

Plnenú roládu z mletého mäsa viete rýchlo pripraviť, výborne drží a nejde do nej žiadna strúhanka ani múka.

Tajomstvo šťavnatosti spočíva v šľahačke, ktorá sa pridáva rovno do mletého mäsa.

Ako pripraviť rolku z mletého mäsa?

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 šľahačka

korenie (podľa ľubovôle)

soľ

Náplň (môžete zvoliť prísady podľa svojej chuti):

Vajcia uvarené natvrdo

 

 

Strúhaný syr

Zelené bylinky

plnotučná horčica

šunka…

Postup:

Mleté mäso okoreníme, zalejeme šľahačkou, premiešame a necháme aspoň hodinku odležať v chladničke.

 

 

Takto upravené mäso nepotrebuje vôbec strúhanku, perfektne drží.

Potom si namočíme vlažnou vodou väčší igelitový sáčok, potravinovú fóliu alebo alobal a rozprestrieme na ňu mäsovú zmes.

Tú môžeme potrieť horčicou, navrstvíme prísady podľa chuti – šunku, nastrúhané uvarené vajcia, syr…

 

 

Uchopíme za konce fóliu a začneme stáčať do rolády.

Ak si budeme ruky máčať vo vlažnej vode, bude sa nám lepšie pracovať.

Potom preložíme na plech a vo vyhriatej rúre pečieme na 180 stupňov cca 40 min.

Potierame priebežne vodou, vďaka tomu roláda nepraskne.

 

 

Pred dopečením môžete roládu posypať syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes