NAJJEDNODUCHŠÍ medový rez s kyslou smotanou: Pečie sa len 15 minút a lepší zákusok od tohoto nepoznám!

Ak máte chuť na niečo sladké, no nechce sa Vám tráviť hodiny v kuchyni, tento najjednoduchší medový rez s kyslou smotanou si určite zamilujete.

Medové rezy nepatria medzi najjednoduchšie zákusky, avšak podľa tohoto postupu to zvládne naozaj úplne každý.

 

 

Výborný recept na medový rez sme našli na youtube.

Ako pripraviť najjednoduchšie medové rezy?

Cesto je hotové za pár minút, pečenie trvá len štvrťhodinu a výsledok je nadýchaný, vláčny a jemne medový dezert, ktorý sa doslova rozplýva v ústach.

Kombinácia medu a smotanového krému vytvára dokonalú harmóniu chutí – a to všetko bez zložitého postupu.

Jednoducho rýchly, lahodný a neodolateľný zákusok, ktorý zvládne aj začiatočník.

Potrebujeme:

Maslo – 160 g

Med – 180 g

Jedlá sóda – 1,5 lyžičky

Vajcia – 4 ks

Soľ – štipka

Cukor – 150 g

Múka hladká – 250 g

Krém:

Kyslá smotana 20-25% – 800 g

Práškový cukor – 150 g

Vanilkový cukor – 10 g

Pečieme pri 180 °C, 15 minút

Forma 42x32cm.

Postup:

Do hrnca dáme nakrájané zmäknuté maslo.

Pridáme med a necháme rozpustiť na miernom plameni.

Pridáme sódu.

 

 

Varíme asi 1-2 minúty.

Zmes získa krásnu karamelovú farbu.

Prelejeme do misky a počkáme, kým zmen vychladne na izbovú teplotu.

Medzitým si v samostatnej miske vyšľaháme vajcia so štipkou soli.

Vyšľaháme do peny.

Potom postupne – po častiach všľaháme do zmesi cukor.

Teraz slabým prúdom do zmesi vlejeme rozpustenú a vychladnutú maslovú hmotu. Spolu všetko prešľaháme, aby sa obe hmtoy dobre prepojili.

Nakoniec do cesta preosejeme múku, vymiešame jednotné cesto.

 

 

Plech vyložíme papierom a rovnomerne nalejeme cesto.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút.

Potom vyberieme z rúry, obrátime a odstránime papier na pečenie.

Odrežeme okraje a cesto rozrežeme na polovice.

Teraz prerežeme oba pláty cesta na polovicu – do dvoch vrstiev. Takto nám vzniknú 4 pláty cesta.

Nakoniec si pripravíme krém:

 

 

Smotanu si preložíme do hustého plátna a necháme pár hodín zavesené odtiecť. Smotana zhustne a bude krásne krémová.

Vyšľaháme ju s cukrom.

Poskladáme výsledný zákusok – striedame cesto a krém.

Ak nechcete čakať, namiesto smotany môžete použiť krémový syr.

nakoniec už len rozmixujeme orezané okraje cesta a ozdobíme vrch a boky dezertu.

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes