Vynikajúca pochúťka, ktorú môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.
Ide o asi najlepšie jedlo zo zemiakov, aké som kedy ochutnala.
Rýchla príprava a skvelá chuť sú zaručené!

Ako pripraviť zemiaky Carbonara?
Spojenie chrumkavých pečených zemiakov a krémovej, jemne slanej omáčky s parmezánom, vajíčkom a kúskami slaniny je neodolateľné.
Výsledkom je jedlo, ktoré pôsobí luxusne, no pripravíte ho z úplne bežných surovín.
Zvonku chrumkavé, vo vnútri mäkučké zemiaky nasiaknuté lahodnou omáčkou sú dôkazom, že aj jednoduchý nápad môže chutiť ako z pravej talianskej reštaurácie.

Ideálne na obed, večeru alebo ako pôsobivý pokrm pre návštevu.
Potrebujeme:
1 kg zemiaky
1 ks cibuľa
150 g slanina
300 ml sladká smotana

80 g parmezán
1 ks vajcia
soľ korenie
nasekaný petržlen
maslo
Postup:

Zemiaky si umyjeme a dáme ich variť do polomäkka. Uvarené olúpeme a pokrájame na plátky.
Ak máme zemiaky malé, prekrojíme ich na polovice.
Smotanu si zmiešame s vajíčkom, syrom. Dochutíme soľou a korením.
Slaninu si nakrájame na malé kocky a cibuľu tiež.

Asi 2 lyžice slaniny si odložíme bokom, aby sme mohli posypať zemiaky pred koncom.
Na panvici si speníme maslo, pridáme cibuľu a slaninu a osmažíme.
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom a ukladáme zemiaky.

Zemiaky zalejeme pripravenou smotanovou zálievkou, pridáme opraženú slaninu s cibuľou a dáme zapiecť na 200 stupňov prvých 15 minút.
Potom teplotu znížime a pečieme, kým nie sú zemiaky upečené.
Pred koncom posypeme vrch odloženú slaninou a trochou syra a petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!




















