Pečené zemiaky Carbonara: Na túto prílohu nebudete vedieť zabudnúť – miliónová chuť!

Jednoduché jedlo, ktoré chutí ako z reštaurácie

Vynikajúca pochúťka, ktorú môžete podávať ako hlavné jedlo alebo ako prílohu.

Ide o asi najlepšie jedlo zo zemiakov, aké som kedy ochutnala.

Rýchla príprava a skvelá chuť sú zaručené!

 

Ako pripraviť zemiaky Carbonara?

Spojenie chrumkavých pečených zemiakov a krémovej, jemne slanej omáčky s parmezánom, vajíčkom a kúskami slaniny je neodolateľné.

Výsledkom je jedlo, ktoré pôsobí luxusne, no pripravíte ho z úplne bežných surovín.

Zvonku chrumkavé, vo vnútri mäkučké zemiaky nasiaknuté lahodnou omáčkou sú dôkazom, že aj jednoduchý nápad môže chutiť ako z pravej talianskej reštaurácie.

 

 

Ideálne na obed, večeru alebo ako pôsobivý pokrm pre návštevu.

Potrebujeme:

1 kg zemiaky

1 ks cibuľa

150 g slanina

300 ml sladká smotana

 

 

80 g parmezán

1 ks vajcia

soľ korenie

nasekaný petržlen

maslo

Postup:

 

 

Zemiaky si umyjeme a dáme ich variť do polomäkka. Uvarené olúpeme a pokrájame na plátky.

Ak máme zemiaky malé, prekrojíme ich na polovice.

Smotanu si zmiešame s vajíčkom, syrom. Dochutíme soľou a korením.

Slaninu si nakrájame na malé kocky a cibuľu tiež.

 

 

Asi 2 lyžice slaniny si odložíme bokom, aby sme mohli posypať zemiaky pred koncom.

Na panvici si speníme maslo, pridáme cibuľu a slaninu a osmažíme.

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú si vymažeme maslom a ukladáme zemiaky.

 

 

Zemiaky zalejeme pripravenou smotanovou zálievkou, pridáme opraženú slaninu s cibuľou a dáme zapiecť na 200 stupňov prvých 15 minút.

Potom teplotu znížime a pečieme, kým nie sú zemiaky upečené.

Pred koncom posypeme vrch odloženú slaninou a trochou syra a petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes