Ak hľadáte recept, ktorý je rýchly, jednoduchý a pritom pôsobí ako z reštaurácie, bravčové mäso pečené v horčici je presne pre Vás.

Stačí pár zárezov, trocha cesnaku, dobrá horčica a o zvyšok sa postará rúra.
Výsledkom je dokonale šťavnaté, voňavé mäso s jemnou korenistou chuťou, ktoré sa rozplýva na jazyku.
Žiadne komplikované marinovanie ani dlhé státie pri sporáku – len minimum práce a maximálna chuť, ktorá prekvapí každého pri stole.
Ako pripraviť bravčové mäso pečené v horčici?
Výborný nápad na prípravu jednoduchého a pritom vynikajúceho jedla.
Potrebujeme:
Mäso 1 kg (v mojom prípade bravčové stehno, ale môžete skúsiť aj morčacie mäso)
Horčica pikantná alebo obyčajná (3 lyžice takej a 3 lyžice takej)

Med – 1 lyžica
Rozmarín, soľ, korenie, pálivú papriku
Cesnak 3-4 strúčiky
cibuľa
Trochu vody
Potrebujeme:
Najlepšie je mäso nechať marinovať cez noc.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrojíme, marinujeme a necháme ho 24 hodín stáť.

Nasledujúci deň stačí len vložiť mäso do rúry predhriatej na 180 ° a pečieme asi 1,5-2 hodiny.
K príprave marinády na mäso sa zmieša po 3 lyžice horčice pikantnej a obyčajnej, lyžicu medu, soľ, korenie a pálivej papriky.
Do marinády môžeme pridať aj trošku vody.
Ošúpeme cesnak a nakrájame na malé kúsky.

Narezané mäso naplníme nasekaným cesnakom, ako na obrázku nižšie.
Marinádu navrstvíme na mäso a posypeme bylinkami a necháme v chladničke cez noc.
Na druhý deň pred pečením vyberieme z chladničky aspoň kým sa rozohreje rúra.
Obložíme cibuľovými krúžkami a vložíme do rúry.

Najskôr pečieme prikryté a asi 40 minút pred koncom odkryjeme.
Pečieme 1,5 – 2 hodiny.
Môžeme podávať so šalátom. je to perfektne ochutené a pritom jednoduché jedlo!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)



















