Vynikajúci recept na orechovo-rumový zákusok, ktorý si zamiluje nielen celá vaša rodina, ale určite aj vaši hostia.

Ako pripraviť orechové rezy s rumom?
Potrebujeme:
Kakaová piškóta:
4 vajcia
4 lyžice kr. cukru
4 lyžice oleja
4 lyžice vriacej vody
5 lyžice hl. múky
1 lyžica kakaa
1 lyžička prášku do pečiva
Krém 1:

Orechy 250 g
150 ml rumu (alebo 100 ml mlieka a 50 ml rumu)
150 g práškového cukru
Krém 2:
4 vajcia
5 lyžice kr. cukru
2 lyžice kakaa
250 g masla
Na vrch:
50 g nastrúhanej tmavej čokolády
Postup:
kakaové cesto:
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, jeden po druhom vmiešame do snehu žĺtky, potom olej, vodu a nakoniec aj preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaovým práškom.

Zmes navrstvíme na plech vysltaný papierom na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Krém č. 2: Do misky dáme vajcia, cukor a šľaháme nad parou, kým krém mierne nezhustne, potom zložíme z plameňa, vmiešame kakao a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo našľaháme a po lyžičkách vmiešame do vychladnutého krému.

Krém navrstvíme na orechovú vrstvu a dáme minimálne na 3 hodiny stuhnúť do chladničky.
Ideálne aj na celú noc.
Pred podávaním posypeme strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)


















