Sú dezerty, ktoré sa stanú hitom hneď po prvom vyskúšaní – a tieto oplatkové rolky medzi ne rozhodne patria.

Krehké oplátky, voňavá orechovo-karamelová plnka a želatína vytvárajú kombináciu, ktorej sa jednoducho nedá odolať.
Od chvíle, keď som tento recept objavila, klasické grilážky šli bokom – tieto rolky sú rýchlejšie, jednoduchšie a chutia ešte lepšie!
Ako pripraviť oplátkové rolky?
Každý kúsok tejto maškrty sa doslova rozplýva na jazyku a na sviatočnom stole miznú ako prvé.
Vynikajúce oblátkové rolky s želé uprostred. Dezert ktorý hostí poteší po dobrom sviatočnom obede.
Ku kávičke ako stvorený a krásne vyzerá na stole.
Potrebujeme:
Množstvo na 2 oblátky
2 ks veľkých oblátok
1 bal želatiny
1,5 pohára čerešňovej šťavy (zo sirupu, alebo kompótu)

Sušienková plnka:
30 ks maslových keksov
1 šálka mlieka
2 PL kakaa
1/2 šálky cukru
Orechová plnka:

50 g vlašských orechov
100 g masla
1/2 šálky mlieka
1/2 šálky práškového cukru
Postup:
1. Pripravíme si čerešňové želé podľa návodu a necháme stuhnúť.

2. Maslové sušienky rozdrvíme na prášok, pridáme mlieko a cukor.
Povaríme kým hmota nezhustne.
3. V druhom hrnci si pripravíme orechovú plnku.
Mlieko privedieme do varu.

Zmiešame s mletými orechami a necháme vychladnúť.
4. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom.
Pridáme vychladnuté orechy a znova vyšľaháme.
5. Každú oblátku namažeme horúcou sušienkovou plnkou tak, aby oblátky zmäkli.
Na to namažeme vrstvu orechovej plnky.

6. Želé si pokrájame na prúžky.
Poukladáme na kraj oblátkového plátu.
7. Zrolujeme rolku, zabalíme do potravinárskej fólie.
Necháme v chladničke vychladiť.

8. Pokrájajte horúcim ostrým nožom a podávajte.
Dobrú chuť!




















