Toto jedlo je dokonalý nápad pre akékoľvek rodinné oslavy alebo sviatočné večere.

Jeho hlavnou výhodou je skutočnosť, že sa pripraví v jednom pekáči, chutí vynikajúco a pritom vôbec nie je náročné na prípravu.
Ako pripraviť vynikajúcu krkovičku z rúry?
Mäso zostane šťavnaté a úžasne chutné práve vďaka omáčke.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
3 cibuľa
1/2 kg húb nakrájaných na plátky

soľ, korenie
Sladkú papriku
Bravčovú masť
Hladká múka
omáčka:
2 lyžice sójovej omáčky

3 lyžice rajčiakového pretlaku
2 lyžice octu
2 lyžice cukru
8 lyžíc vody
Postup:
Bravčovú krkovičku nakrájame y a potom ich ochutíme soľou, korením a paprikou.

Mäso sa vloží do misky a prikryje fóliou a potom sa nechá marinovať niekoľko hodín.
Potom obalíme kúsky mäska v múke a sprudka opražíme z oboch strán.
Plátky pripravené týmto spôsobom sa položia do pekáča.

Cibuľu nakrájame na plátky a huby na pásiky a umiestnime ich na mäso.
Všetky prísady na omáčku zmiešame a navrstvíme na suroviny v pekáči.
Zakryjeme a vložíme do rúry.
Takto pečieme pri teplote 200 ° C asi 1,5 hodiny.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















