Občas sa po pečení stane, že nám zostane pár bielkov a nevieme, čo s nimi.

Presne z takej situácie vznikol tento recept na domáce štafetky, ktoré sú dôkazom, že aj z jednoduchých surovín možno vytvoriť dokonalý, luxusne vyzerajúci dezert.
Krehké bielkové cesto, lahodný krém a čokoládová poleva tvoria neodolateľnú kombináciu, ktorá nikdy nesklame.
Tieto nesmrteľné štafetky sú klasika, ktorá sa neomrzí – sú ľahké, nadýchané a ich chuť pripomína detstvo aj staré rodinné recepty.
Všetci, ktorí ich ochutnali, zostali nadšení, a niet sa čomu čudovať – tento dezert jednoducho patrí medzi tie, ktoré zmiznú zo stola skôr, než sa stihne uvariť káva.
Ako pripraviť štafetky?

Tento recept robím už celé roky a nikdy nás neomrzí.
Potrebujeme:
5 bielkov
11 dkg cukru krupica
9 dkg orechov
5 dkg hl. múky
Postup:
Vyšľaháme bielky do tuhšieho snehu, potom pridáme cukor a šľaháme do tuha.
Opatrne pridáme orechy a múku.

Natrieme na papier na pečenie, ktorý potrieme masťou a poprášime múkou (ma vyšiel 1 a 1/4 plechu).
Piekla som len 8 minút a potom natrela kávovým krémom.
Konce som namočila do čokolády.
Keby sa vám stalo, že nepôjdu motať, nič sa nedeje, lepila som k sebe 3 pláty cesta a krájala na obdĺžniky.

Niekedy sa stane, že sa cesto přepečie a už nejdú motať.
Krém:
Na krém vyšľaháme si celé maslo do peny, potom zašľaháme cukor múčka.
Šľahám až kým cukor nie v zmesi cítiť asi 15 minút.
Kávu si uvaríme ako klasicky a necháme ju vychladnúť.

Po lyžiciach zašľaháme studenú kávu podľa chuti, ešte pridám asi lyžičku mletej kávy a dobre vymiešam – ej to ešte chutnejšie.
Alebo si môžete urobiť mocca krém, uvarím instantnú kávu a studenú zašľaháme do masla.
Prajem dobrú chuť! :-)




















