Tajný trik na dokonalé pečené rebierka! Šťavnaté, jemné, jednoducho dokonalé!

Tento trik spočíva nielen v použití správnej marinády, ale predovšetkým v použití alobalu a spôsobe pečenia.

Pečené rebierka patria medzi najobľúbenejšie lahôdky, ktoré dokážu potešiť každého milovníka mäsa.

 

 

Aby boli skutočne šťavnaté, jemné a plné chuti, nestačí ich len hodiť na gril.

Existuje tajný trik, ktorý zaručí, že každý kúsok sa bude doslova rozplývať na jazyku.

Tento trik spočíva nielen v použití správnej marinády, ale predovšetkým v použití alobalu a spôsobe pečenia.

Ako pripraviť dokonalé pečené rebierka?

 

 

Ingrediencie (pre 4–6 osôb)

Na rebierka:

1,5–2 kg bravčových rebier (s rovnomernou vrstvou tuku)

Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Na marinádu:

3 PL sójovej omáčky

3 PL medu alebo hnedého cukru

2 PL jablčného octu

3 strúčiky cesnaku, pretlačené

1 ČL údenej papriky

1/2 ČL chilli podľa chuti

Šťava z 1 citróna

Na BBQ omáčku:

150 ml kečupu

2 PL medu

1 PL sójovej omáčky

1 ČL údenej papriky

1 ČL horčice

Postup

Príprava rebier:

 

 

Rebrá očistite, odstráňte blanu z vnútornej strany, osoľte a okoreňte.

Marinovanie:

V miske zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Rebrá dôkladne potrite marinádou a nechajte ich odležať minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc v chladničke.

Predpečenie v rúre (tajný trik):

Rebrá zabaľte do alobalu a vložte do predhriatej rúry na 120–130 °C.

Pečte 2–3 hodiny, kým mäso nebude jemné a šťavnaté.

Dokončenie v rúre:

 

 

Po predpečení rebrá rozbaľte a potrite BBQ omáčkou.

Zvýšte teplotu rúry na 200 °C a pečte ďalších 15–20 minút, aby sa omáčka karamelizovala a vytvorila lahodnú kôrku.

Počas pečenia môžete rebierka raz otočiť a potrieť ďalšou vrstvou omáčky, aby boli rovnomerne sladko-pikantné.

Podávanie:

 

 

Rebrá nechajte pár minút odpočinúť, potom nakrájajte na porcie.

Hotové rebierka nechajte krátko odpočinúť, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.

Podávajte s čerstvou zeleninou, pečenými zemiakmi alebo klasickým coleslaw šalátom. Nezabudnite, že BBQ rebierka sa jedia rukami – je to súčasť pôžitku!

Tipy pre perfektné rebierka v rúre:

Rebrá balte tesne do alobalu, aby sa šťavy nevyparili.

Pre extra chuť môžete pridať do alobalu plátky cibule alebo cesnaku, ktoré sa pri pečení zmenia na karamelizovanú pochúťku.

Nebojte sa použiť viac vrstiev BBQ omáčky – vytvorí sa lahodná karamelizovaná kôrka, aj bez grilu.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes