Dôvod, prečo majú profi cukrári vždy dokonalý bielkový krém: Zaručene drží tvar a chuť ako z profi cukrárne!

Ľahučký, lesklý a stabilný krém, ktorý nielen skvelo chutí, ale aj vyzerá profesionálne.

Ak hľadáte vhodný krém na ozdobenie vašej krémovej torty, alebo na snehové pusinky, práve ste ho našli!

 

 

Každý, kto aspoň raz skúšal piecť tortu alebo cupcakes, vie, že nájsť bielkový krém, ktorý naozaj drží tvar, nie je vôbec jednoduché.

Príliš riedky sa rozteká, príliš tuhý zasa stratí jemnosť – a výsledok nikdy nie je taký, ako si predstavujete.

No existuje spôsob, ako pripraviť ľahučký, lesklý a stabilný krém, ktorý nielen skvelo chutí, ale aj vyzerá profesionálne.

Najlepší krém na zdobenie

 

 

Tento bielkový krém sa výborne hodí na zdobenie tort, zákuskov či pusiniek, dokonale drží tvar aj pri vyšších teplotách a zachováva si svoj nadýchaný vzhľad celé hodiny.

V článku sa dozviete, ako ho pripraviť krok za krokom, aké suroviny použiť a čo urobiť, aby sa vždy podaril – bez stresu a zbytočných pokusov.

Ako pripraviť najlepší bielkový krém na zdobenie?

Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží…..vynikajúci na zdobenie.

 

 

Potrebujeme:

4 vaječné bielky izbovej teploty

400 g cukru (krupica)

vodu

pár kvapiek citrónu

Postup:

Do hrnca si nasypeme 300 g cukru.

 

 

Pridáme vodu (tak, aby bol cukor akurát pokrytý).

Povaríme asi 4-5 minút.

Z bielok si vyšľaháme sneh.

 

 

Pridáme pár kvapiek citrónu, zvyšný cukor a šľaháme do tuha.

Cukor uvarený s vodou odstavíme, mal by mať lepivú konzistenciu.

Cukrovú hmotu zašľaháme do snehu a šľaháme asi 25 – 30 minút.

 

 

Po uplynutí tejto doby je krém krásne biely a pevný.

Naplníme cukrárske vrecúško a môžeme zdobiť.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes