Tajomstvo najchutnejšej pečienky, ktorá sa rozplýva na jazyku! Úžasne jemná, žiadna horkosť a je tak delikátna, že si pridajú aj tí, ktorí ju nemajú radi!

Pečienku niektorí milujú a iní sa jej radšej oblúkom vyhnú. Koľko ľudí, toľko chutí.

 

 

Ak ste však vy milovníkom pečienky a doma máte pár odporcov, skúste ju pripraviť na tento spôsob.

Ak im nepoviete, že je to pečienka, ani nezistia.

Vyskúšajte, rozplýva sa na jazyku!

Ako pripravit fantastickú pečienku?

Potrebujeme:

600 g kuracej alebo hovädzej pečienky

1 šálka mlieka

2 cibuľe

 

 

soľ

mleté čierne korenie

2 strúčiky cesnaku

čerstvý kôpor

Postup:

Pečienku si dôkladne umyjeme, nakrájame a minimálne na hodinu (najlepšie na celú noc) namočíme do mlieka.

 

 

 

Cibuľku si nakrájame a jemne osmažíme.

Pridáme nakrájaný cesnak a pečienku.

Orestujeme do mäkka.

 

 

Nakoniec osolíme, okoreníme, pridáme nasekaný kôpor a ešte minútku osmažíme.

Fantastická, jemná a nemusíte sa báť horkosti.

Podávame so zemiakovou kašou, ryžou, alebo zemiakmi na masle.

 

 

Náš TIP:

Aby pečienka nebola tvrdá, soľte ju vždy až nakoniec.

Restujte ju len pokiaľ nezmäkne a nie je hotová. Dlhá tepelná úprava vedie k stvrdnutiu a môže zhorknúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes