Mrkva patrí medzi tie suroviny, ktoré mnohí prehliadajú – vraj je fádna a nudná.

No verte, že keď ju pripravíte týmto spôsobom, zmení sa na dokonalú pochúťku, po ktorej sa zapráši skôr, než ju stihnete vyložiť na stôl.
Aj moji chlapi, ktorí mrkvu inak obchádzajú oblúkom, si túto verziu pýtajú znova a znova.
Stačí ju len potrieť cesnakovou zmesou, krátko zapiecť a na svete je neodolateľná príloha k mäsu, grilovačke či ako chrumkavé maškrtenie k televízii.

Jednoduché, rýchle a s chuťou, ktorá prekvapí každého, kto si myslí, že mrkva nemôže byť zaujímavá.
Ako pripraviť pečenú mrkvu s cesnakom?
Toto jedlo z mrkvy robím už roky, dokonca ho milujú aj deti. Robím ako prílohu, alebo len ta, ako pochúťku k telke.
Mrkva je v kombinácii s cesnakom a kvapkou oleja neskutočne dobrá, ochutnajte!
Potrebujeme:
600 g mrkvy

½ lyžičky sladkej papriky
50 ml olivového oleja
3-4 strúčiky cesnaku
1 lyžičku soli
Petržlen nasekaný nadrobno
Postup:
Mrkvu si očistíme, umyjeme a ak je hrubá, môžeme ju prekrojiť na polovicu, prípadne na štvrtinky.

Olej zmiešame so soľou, korením a pretlačeným cesnakom .
Mrkvu dobre premiešame s korenistým olejom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme asi 45 minút pri teplote 200 stupňov.

Odporúčam sem-tam premiešať a asi 10 minút pred dopečením odstrániť alobal a nechať zapiecť dochrumkava.
Ak je treba podlejte troškou vody, alebo pomastite ešte trochou oliváča.
Posypte petržlenovou vňaťou a môžete si pochutnávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















