Krtkov plech: Ide o najlepší hrnčekový recept, aký poznám – vychvaľuje mi ho celá rodina!

Fantastický recept na krtkovu tortu z hrnčeka, na ktorej si pochutná celá rodina!

Ak máte radi kombináciu jemného kakaového cesta, nadýchanej šľahačkovej plnky a banánov, potom si zákusok Krtkov plech určite zamilujete.

 

 

Ide o hrnčekovú, jednoduchšiu verziu známej torty „Krtkov koláč“, no pripravenú na celý plech – ideálnu pre rodinu, oslavu či návštevu. Výborne vyzerá, ešte lepšie chutí a pritom nevyžaduje žiadne zložité zdobenie.

Stačí pár bežných surovín, trochu trpezlivosti a na stole sa objaví nadýchaný, vláčny dezert, ktorý si získal svoje miesto medzi tradičnými domácimi zákuskami.

Ako pripraviť Krtkov plech?

Fantastický recept na krtkovu tortu z hrnčeka, na ktorej si pochutná celá rodina!

Potrebujeme:

2 šálky polohrubej múky (240 ml)

 

 

1 šálka práškového cukru

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

4 lyžice kakaa

1 šálka mlieka

1 šálka oleja

2 vajcia

Krém:

300 ml mlieka

 

 

1 banánový puding

4 lyžice cukru

500 ml smotany na šľahanie

1 šľahačkový stužovač

100 g tmavej čokolády

banány

Postup:

Všetky prísady na cesto spolu vymiešame do hladka.

 

 

Pripravíme si plech na pečenie, rozmer 38 x 25 vyložíme ho s papierom na pečenie.

Na plech vylejeme cesto a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 35 minút.

Skontrólujeme špáradlom.Piškótu necháme vychladnúť.

Vychladnutú piškótu vydlabeme asi na 0,5 cm od dna a 1 cm od okrajov.

Na dno poukladáme banány.

 

 

Môžete ich prekrojiť na polovice.

Krém si pripravíme uvarením pudingu s cukrom.

Ten necháme vychladnúť.

 

 

Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a vmiešame ju do vychladnutého pudingu..nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu.

Pripravený krém nanesieme na banány.

Vrch krém posypeme vydlabanými omrvinkami z piškóty ktoré si medzi prstami ešte rozdrobíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes