Túto bábovku som skúšala len zo zvedavosti a odvtedy si ju moje deti objednávajú vždy, keď majú narodeniny.

Dcérka povedala, že chutí úplne ako dezert
Monte, aj preto ju voláme len Monte bábovka, je výborná. :-)
Ako pripraviť monte bábovku?
Prísady:
Náplň

Pre mokré
Postup:
Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky vyšľahajte do tuhého snehu.
Vaječné žĺtky vyľľahajte s cukrom po dobu 10 minút vysokou rýchlosťou, aby ste získali penivá a vzdušnú zmes.

Opatrne vmiešajte vaječné bielky do žĺtkov – zhora dolu špachtľou a dbajte na to, aby zmes ostala vzdušná.
Je to veľmi dôležitá fáza, ak sa vám podarí zachovať nadýchané cesto, bábovka bude vysoká a mäkká.
Pomaly pridajte múku , prášok do pečiva, kakao premiešajte opäť zľahka – zhora nadol.

Nalejte zmes do bábovkovej formy s priemerom 22 – 24 cm (šírka formy závisí od toho, aká vysoká bude bábovka).
Ja mám formu so širším vrchom a preto bábovka vyzerá po upečení takto.
Pečte na 180 stupňov v 40 – 45 minútach.
Keď je bábovka upečená, nechajte ju vychladnúť a potom ho prekrojte.
Prekrojte bábovku na tri časti, pokvapkajte každú časť trochou studeného osladeného mlieka, natrite nutellou a následne šľahačkou.
Keď sú všetky časti naplnené, dáme na 30 minút vychladiť.

Po 30 minútach posypeme povrch kakaom a potom nakrájame ako klasickú bábovku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)


















