Konečne fantastický recept na palacinky, ktoré sa nikdy nepripália: Pridajte do cesta túto prísadu – rozdiel spoznáte hneď!

Fantastický recept na palacinky, ktoré sa vždy vydaria.

Dlho som hľadala recept na najlepšie palacinkové cesto, ktoré je nadýchané, jemné, ale zároveň sa nelepí a je vláčne.

 

 

A konečne som ho našla.

Najlepšie palacinky bez lepenia a sú fantasticky chutné.

Ja cukor do cesta nedávam, ale môžete pridať podľa chuti, dajú sa robiť aj na slano.

A aké je tajomstvo? Dodržať pomer 3:2:1 a pridať do cesta vodu!

Ako pripraviť palacinky, ktoré sa nepripália?

Potrebujeme:

 

 

3 dcl mlieka

2 dcl vody

1 dcl oleja

2 vajcia

20 dkg hladkej múky

Štipka soli

Voliteľné cukor

Na podávanie:

 

 

Džem

Lekvár

Nutella

Ovocie podľa chuti

Strúhaná čokoláda

Kakao

Šľahačka

Ochutený tvaroh

Postup:

Všetky prísady si rozmiešame na hladké cestíčko.

 

 

Panvicu zľahka potrieme len pri prvej palacinke, ostatné už pečieme na sucho.

Panvica musí byť vždy dobre rozohriata.

Palacinky sú výborné, jemné, nadýchané a nelepia sa.

Hotové palacinky podávame s oblohou podľa chuti.

 

 

Nám najviac chutia s domácim lekvárom, čokoládou a kopčekom šľahačky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes