Dlho som hľadala recept na najlepšie palacinkové cesto, ktoré je nadýchané, jemné, ale zároveň sa nelepí a je vláčne.

A konečne som ho našla.
Najlepšie palacinky bez lepenia a sú fantasticky chutné.
Ja cukor do cesta nedávam, ale môžete pridať podľa chuti, dajú sa robiť aj na slano.
A aké je tajomstvo? Dodržať pomer 3:2:1 a pridať do cesta vodu!
Ako pripraviť palacinky, ktoré sa nepripália?
Potrebujeme:

3 dcl mlieka
2 dcl vody
1 dcl oleja
2 vajcia
20 dkg hladkej múky
Štipka soli
Voliteľné cukor
Na podávanie:

Džem
Lekvár
Nutella
Ovocie podľa chuti
Strúhaná čokoláda
Kakao
Šľahačka
Ochutený tvaroh
Postup:
Všetky prísady si rozmiešame na hladké cestíčko.

Panvicu zľahka potrieme len pri prvej palacinke, ostatné už pečieme na sucho.
Panvica musí byť vždy dobre rozohriata.
Palacinky sú výborné, jemné, nadýchané a nelepia sa.
Hotové palacinky podávame s oblohou podľa chuti.

Nám najviac chutia s domácim lekvárom, čokoládou a kopčekom šľahačky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















