Skvelý obed, alebo lahodný olovrant. Vyskúšajte vynikajúci cibuľovo – smotanový koláč, ktorý chutí vynikajúcu, či už ho podávate teplý alebo studený.
Potrebujeme:
Formu na pečenie s priemerom 22 cm a vyššími okrajmi
400 g rozvaľkaného lístkového cesta
3 väčšie cibule
3 vajcia
4 lyžice kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g strúhaného tvrdého syra
Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Rastlinný olej
1 vajce na potretie
Postup:
Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovice a nakrájame na tenké pásiky, ktoré osmažíme na rastlinnom oleji dozlatista. Dochutíme soľou a korením.
Potom si pripravíme náplň. Vajcia rozšľaháme s kyslou smotanou a pridáme strúhaný syr. Všetko spolu premiešame a ochutíme soľou a korením.
Lístkové cesto rozvaľkáme a vystelieme ním pripravenú formu na pečenie. Ak máme nižšiu formu a cesto presahuje cez okraje, odrežeme ho. Na cesto navrstvíme opraženú cibuľu a zalejeme vaječno-smotanovou zmesou.
Zvyšné lístkové cesto spojíme a opäť rozvaľkáme. Potom z cesta vykrojíme pásiky a vytvoríme z nich mriežku na povrchu koláča. Mriežku potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov 25-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk