Ak hľadáte rýchly, zdravý a pritom neuveriteľne chutný recept, tietokuracie rezne takmer bez kalórií Vás nadchnú.

Stačia len tri jednoduché prísady, pár šikovných zárezov do mäsa a za pár minút máte na tanieri jedlo, ktoré je šťavnaté, chrumkavé a ľahké ako pierko.
Tento recept je ideálny pre zaneprázdnených, pre tých, čo si strážia líniu, aj pre milovníkov fit kuchyne.
Bez vyprážania, bez zbytočného tuku – len čistá chuť kuracieho mäsa v tej najlepšej podobe.

Ako pripraviť kuracie rezne skoro bez kalórií?
Výborný fit obed bez vyprážania a bez zbytočných kalórií. Je to rýchle a nápadité jedlo!
Potrebujeme:
4 kuracie rezne
1 mozzarella nakrájanú na plátky
Paradajka nakrájanú na plátky
Niekoľko listov bazalky
Ďalej:
korenie na kurča
2 lyžice sezamového alebo olivového oleja
Postup:
Ako prvé si rúru zapneme na 190 stupňov.

Kuracie prsia posypeme korením, jemne naklepeme a narežeme (vo vzdialenosti asi 1,5 cm od seba).
Do zárezov striedavo vkladáme plátok rajčiny, mozzarellu a lístky bazalky.
Pokvapkáme olejom (tak aby sa dostal aj do zárezov), preložíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry na asi 20-25 minút, kým sa syr nerozpustí, a kurča bude opečené na každej strane.
Ako servírovať takto pripravené kuracie rezne?

Takto pripravené ľahké kuracie prsia takmer bez kalórií sú univerzálne a výborne sa hodia k rôznym druhom príloh – podľa toho, či si želáte fit, klasickú alebo sýtejšiu verziu jedla.
Tu sú najlepšie možnosti:
Ľahké a fit prílohy
Ideálne, ak chcete zachovať nízky obsah kalórií:
Zeleninový šalát – napríklad z listovej zeleniny, cherry paradajok, uhorky a olivového oleja.

Grilovaná alebo dusená zelenina – brokolica, cuketa, karfiol, paprika či špargľa.
Kyslá kapusta alebo coleslaw bez majonézy – podporí trávenie a osvieži chuť mäsa.
Pečené cherry paradajky s cesnakom a bylinkami – dodajú jedlu sviežosť a arómu.
Ľahko sýte prílohy
Ak chcete jedlo o niečo výživnejšie, no stále zdravé:
Natural ryža alebo basmati ryža
Quinoa – bohatá na bielkoviny, výborná alternatíva k ryži.
Kuskus alebo bulgur – ľahké, rýchle a výživné.
Bataty (sladké zemiaky) – upečené na plátky so štipkou papriky a olivového oleja.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















