Môj muž najskôr ani nechcel ochutnať, no keď si dal prvý kúsok zahlásil “ Čo si to prepánajána urobila s tou hroznou zeleninou“?.

A naozaj je to tak, takto pripravená mrkva je u nás omnoho populárnejšia ako tučné hranolky.
Aj deti ju milujú!
Potrebujeme:
600 g mrkvy
2 lyžice hustého bieleho jogurtu
Vetvička tymiánu – alebo sušený tymián
1 strúčik pretlačeného cesnaku

1/2 lyžičky mletej papriky
1/2 lyžičky soli
Šťava z polovice citróna
Štipka chilly

Olivový olej
Voliteľné:
Koreniny podľa vašej chuti
Postup:

Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolčeky.
Jogurt zmiešame s tymianom, cesnakom.
Zmiešame aj so všetkými ostatnými surovinami okrem oleja.

Pripravíme plech ľahko potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie.
Ja zvyknem potierať aj papier trochou oleja.
Mrkvu zmiešame s ochuteným jogurtom.

Poriadne premiešame.
Pečieme na 200 stupňoch.

Pečieme cca 35-45 minút, do zlatej farby a do mäkka.
Medzitým asi po 15 minútach mrkvu premiešame.
Za túto dobu sa jogurt už vsiakne.

Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.
Na tanieri môžeme ešte posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















