Toto je jediný spôsob, akým robím kuracie rezne: Vynechajte strúhanku a nahraďte ju touto prísadou!

Každý má svoj osvedčený recept na kuracie rezne – niekto ich pripravuje klasicky v strúhanke, iný experimentuje s cestíčkom či kukuričnou múkou.

 

 

No ak raz vyskúšate tento spôsob, už sa ku klasike nebudete chcieť vrátiť.

Tajomstvo dokonale chrumkavých rezňov sa skrýva v nahrubo pomletých kukuričných cereáliách, ktoré po opečení vytvoria zlatistý, chrumkavý obal s jemne orieškovou chuťou.

Rezne sú ľahšie, menej nasiaknu olej a vnútri zostanú úžasne šťavnaté.

Ako pripraviť výnimočné kuracie rezne bez klasickej strúhanky?

Čo budete potrebovať (na 4 porcie):

4 kuracie prsia (alebo stehná bez kosti a kože)

soľ, čerstvo mleté čierne korenie

1 ČL sladkej papriky

 

 

½ ČL cesnakového prášku (voliteľne)

2 vajcia

2 PL mlieka alebo smotany

1 PL horčice

100 g hladkej múky

150 g nahrubo pomletých kukuričných cereálií (napr. Corn Flakes)

olej na vyprážanie (ideálne repkový alebo slnečnicový)

Postup:

Príprava mäsa

 

 

Kuracie prsia očistite, rozrežte pozdĺžne na tenšie plátky a jemne ich naklepte medzi dvoma fóliami. Osoľte, okoreňte a posypte paprikou. Ak chcete výraznejšiu chuť, pridajte aj štipku cesnakového prášku.

Príprava zemsi na obaľovanie

Do jednej misky dajte hladkú múku.

Do druhej rozšľahajte vajcia s mliekom a horčicou.

Do tretej nasypte nahrubo pomleté kukuričné cereálie – rozdrvte ich rukou alebo krátko rozmixujte, aby vznikli väčšie kúsky (nie jemný prášok).

Obaľovanie

 

 

Každý plátok mäsa obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec dôkladne v cereáliách. Jemne pritlačte, aby sa obal dobre prichytil.

Vyprážanie

V panvici rozohrejte dostatok oleja. Rezne smažte pri strednej teplote, kým nebudú z oboch strán zlatisté a chrumkavé (približne 3–4 minúty na každej strane). Vyberte ich na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.

Tipy na dokonalý výsledok:

 

 

Ak chcete ľahšiu verziu, môžete rezne piecť v rúre – poukladajte ich na plech s papierom na pečenie, postriekajte olejom a pečte pri 200 °C asi 20 minút (v polovici otočte).

Pre extra chuť môžete do vajíčkovej zmesi pridať aj lyžičku sójovej omáčky alebo pár kvapiek citrónovej šťavy.

Rezne chutia výborne s zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Prečo to funguje?

 

 

Kukuričné cereálie sú ľahké, suché a pri kontakte s horúcim olejom okamžite vytvoria chrumkavý pancier, ktorý uzamkne šťavnatosť mäsa. Na rozdiel od klasickej strúhanky sa nerozmočia a dlhšie zostávajú chrumkavé – aj po vychladnutí.

Tento recept si Vás získa jednoduchosťou a výsledkom, ktorý je hodný reštaurácie. Raz ochutnáte a pochopíte, prečo už iné rezne robiť nebudete.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes