Každý má svoj osvedčený recept na kuracie rezne – niekto ich pripravuje klasicky v strúhanke, iný experimentuje s cestíčkom či kukuričnou múkou.

No ak raz vyskúšate tento spôsob, už sa ku klasike nebudete chcieť vrátiť.
Tajomstvo dokonale chrumkavých rezňov sa skrýva v nahrubo pomletých kukuričných cereáliách, ktoré po opečení vytvoria zlatistý, chrumkavý obal s jemne orieškovou chuťou.
Rezne sú ľahšie, menej nasiaknu olej a vnútri zostanú úžasne šťavnaté.
Ako pripraviť výnimočné kuracie rezne bez klasickej strúhanky?
Čo budete potrebovať (na 4 porcie):
4 kuracie prsia (alebo stehná bez kosti a kože)
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
1 ČL sladkej papriky

½ ČL cesnakového prášku (voliteľne)
2 vajcia
2 PL mlieka alebo smotany
1 PL horčice
100 g hladkej múky
150 g nahrubo pomletých kukuričných cereálií (napr. Corn Flakes)
olej na vyprážanie (ideálne repkový alebo slnečnicový)
Postup:
Príprava mäsa

Kuracie prsia očistite, rozrežte pozdĺžne na tenšie plátky a jemne ich naklepte medzi dvoma fóliami. Osoľte, okoreňte a posypte paprikou. Ak chcete výraznejšiu chuť, pridajte aj štipku cesnakového prášku.
Príprava zemsi na obaľovanie
Do jednej misky dajte hladkú múku.
Do druhej rozšľahajte vajcia s mliekom a horčicou.
Do tretej nasypte nahrubo pomleté kukuričné cereálie – rozdrvte ich rukou alebo krátko rozmixujte, aby vznikli väčšie kúsky (nie jemný prášok).
Obaľovanie

Každý plátok mäsa obaľte najprv v múke, potom vo vajíčku a nakoniec dôkladne v cereáliách. Jemne pritlačte, aby sa obal dobre prichytil.
Vyprážanie
V panvici rozohrejte dostatok oleja. Rezne smažte pri strednej teplote, kým nebudú z oboch strán zlatisté a chrumkavé (približne 3–4 minúty na každej strane). Vyberte ich na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.
Tipy na dokonalý výsledok:

Ak chcete ľahšiu verziu, môžete rezne piecť v rúre – poukladajte ich na plech s papierom na pečenie, postriekajte olejom a pečte pri 200 °C asi 20 minút (v polovici otočte).
Pre extra chuť môžete do vajíčkovej zmesi pridať aj lyžičku sójovej omáčky alebo pár kvapiek citrónovej šťavy.
Rezne chutia výborne s zemiakovou kašou, pečenými zemiakmi alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
Prečo to funguje?

Kukuričné cereálie sú ľahké, suché a pri kontakte s horúcim olejom okamžite vytvoria chrumkavý pancier, ktorý uzamkne šťavnatosť mäsa. Na rozdiel od klasickej strúhanky sa nerozmočia a dlhšie zostávajú chrumkavé – aj po vychladnutí.
Tento recept si Vás získa jednoduchosťou a výsledkom, ktorý je hodný reštaurácie. Raz ochutnáte a pochopíte, prečo už iné rezne robiť nebudete.




















