Prírodný bravčový plátok na horčici a cesnaku: Kto chce rýchly a fantasticky chutný obed, nech sa drží tohoto receptu!

Dá sa pripraviť aj z kuracieho mäsa, ale z bravčového je naozaj najchutnejší. Za 20 minút môžete podávať.

Na fb stránke U Miládky v kuchyni som našla tento výborný recept a keď potrebujem rýchly a chutný obed, vždy po ňom siahnem.

 

 

Dá sa pripraviť aj z kuracieho mäsa, ale z bravčového je naozaj najchutnejší. Za 20 minút môžete podávať.

Potrebujeme:

600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa

Horčica plnotučná alebo dijonská

Hladká múka

Farebné korenie celé aj mleté

Vetvička rozmarínu (nemusí byť)

Soľ

 

 

kúsok masti

1 veľká cibuľa

3 strúčiky cesnaku

100 g údenej slaniny

1 lyžička mletej papriky

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, slaninu na kocky.

 

 

Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a z jednej strany potrieme horčicou.

Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu.

Po chvíli vmiešame aj cesnak.

Mäso obalíme v múke a oklepeme.

 

 

Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme.

Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.

Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia, rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka.

Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.

 

 

Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín a šťavu prepasírovať alebo rozmixovať.

Podávame s prílohou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes