Na fb stránke U Miládky v kuchyni som našla tento výborný recept a keď potrebujem rýchly a chutný obed, vždy po ňom siahnem.

Dá sa pripraviť aj z kuracieho mäsa, ale z bravčového je naozaj najchutnejší. Za 20 minút môžete podávať.
Potrebujeme:
600 g bravčového pleca (4-5 plátkov po asi 150 g) – môžete použiť aj iný druh mäsa
Horčica plnotučná alebo dijonská
Hladká múka
Farebné korenie celé aj mleté
Vetvička rozmarínu (nemusí byť)
Soľ

kúsok masti
1 veľká cibuľa
3 strúčiky cesnaku
100 g údenej slaniny
1 lyžička mletej papriky
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno, slaninu na kocky.

Mäso osolíme, posypeme mletým čiernym korením a z jednej strany potrieme horčicou.
Na kúsku masti vyškvaríme slaninu a pridáme cibuľu.
Po chvíli vmiešame aj cesnak.
Mäso obalíme v múke a oklepeme.

Pridáme ku slanine s cesnakom a sprudka z oboch strán opečieme.
Vmiešame papriku a podlejeme horúcou vodou.
Pridáme cca 6-8 guľôčok farebného korenia, rozmarín a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
Občas obrátime a podľa potreby podlejeme.

Kto chce, môže na záver vybrať korenie a rozmarín a šťavu prepasírovať alebo rozmixovať.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















