V jednoduchosti je krása – a to platí aj pri šalátoch.

Labužnícky šalát nie je len obyčajnou prílohou, ale malým kulinárskym zážitkom, ktorý dokáže očariť chuťové poháriky aj tých najnáročnejších gurmánov.
Čerstvé suroviny, dokonale zladené chute a rýchla príprava robia z tohto šalátu ideálnu voľbu na obed, večeru či spoločenskú udalosť.
V nasledujúcom článku vám ukážeme, ako jednoducho a elegantne pripraviť šalát, ktorý je zároveň zdravý, sýty a vizuálne lákavý.
Ako pripraviť labužnícky šalát?
Labužníci šalát je vynikajúci, perfektne dochutený, svieži a zároveň sýty. Robíme ho k obedu, na večeru aj na oslavy. Je výborný!
Potrebujeme:
1 malú hlávku kapusty

4 menšie uhorky
2 silnejšie plátky šunky nakrájané nadrobno
1 konzervu kukurice (scedenú)
Mladú cibuľku nakrájanú nadrobno
1/2 šálky majonézy
1 polievková lyžica. citrónová šťava
1/2 lyžičky soľ
1/4 lyžičky korenie čierne mleté
Postup:
Všetko zmiešame aj so zálievkou a dáme na chvíľu odležať.
Šalát je vynikajúci, my ho podávame ako prílohu, aj ako výbornú a rýchlu večeru.
Druhý recept na 5-minútový kapustový šalát

Šalát z kapusty so šunkou a kukuricou pripravený za 5 minút.
Potrebujeme:
1 hlávka kapusty (biela alebo červená), nakrájaná nadrobno
200 g šunky, nakrájanej na kocky alebo prúžky
1 plechovka kukurice (cca 150 g), scedená
2 PL majonézy alebo jogurtu
1 ČL horčice
1 ČL citrónovej šťavy alebo octu
Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
Kapustu nakrájajte nadrobno a vložte do veľkej misy.
Pridajte nakrájanú šunku a scedenú kukuricu.

V malej miske zmiešajte majonézu (alebo jogurt), horčicu a citrónovú šťavu/ocot. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Dressing nalejte na šalát a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Podávajte okamžite alebo nechajte chvíľu v chladničke, aby sa chute prepojili.



















