Labužnícky šalát pobláznil celú našu rodinu: 1 hlávka kapusty, šunka, kukurica a 5 minút prípravy – robíme ho na obed aj na večeru!

Labužníci šalát je vynikajúci, perfektne dochutený, svieži a zároveň sýty. Robíme ho k obedu, na večeru aj na oslavy. Je výborný!

V jednoduchosti je krása – a to platí aj pri šalátoch.

 

 

Labužnícky šalát nie je len obyčajnou prílohou, ale malým kulinárskym zážitkom, ktorý dokáže očariť chuťové poháriky aj tých najnáročnejších gurmánov.

Čerstvé suroviny, dokonale zladené chute a rýchla príprava robia z tohto šalátu ideálnu voľbu na obed, večeru či spoločenskú udalosť.

V nasledujúcom článku vám ukážeme, ako jednoducho a elegantne pripraviť šalát, ktorý je zároveň zdravý, sýty a vizuálne lákavý.

Ako pripraviť labužnícky šalát?

Labužníci šalát je vynikajúci, perfektne dochutený, svieži a zároveň sýty. Robíme ho k obedu, na večeru aj na oslavy. Je výborný!

Potrebujeme:

1 malú hlávku kapusty

 

 

4 menšie uhorky

2 silnejšie plátky šunky nakrájané nadrobno

1 konzervu kukurice (scedenú)

Mladú cibuľku nakrájanú nadrobno

1/2 šálky majonézy

1 polievková lyžica. citrónová šťava

1/2 lyžičky soľ

1/4 lyžičky korenie čierne mleté

Postup:

Všetko zmiešame aj so zálievkou a dáme na chvíľu odležať.

Šalát je vynikajúci, my ho podávame ako prílohu, aj ako výbornú a rýchlu večeru.

Druhý recept na 5-minútový kapustový šalát

 

 

Šalát z kapusty so šunkou a kukuricou pripravený za 5 minút.

Potrebujeme:

1 hlávka kapusty (biela alebo červená), nakrájaná nadrobno

200 g šunky, nakrájanej na kocky alebo prúžky

1 plechovka kukurice (cca 150 g), scedená

2 PL majonézy alebo jogurtu

1 ČL horčice

1 ČL citrónovej šťavy alebo octu

Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Kapustu nakrájajte nadrobno a vložte do veľkej misy.

Pridajte nakrájanú šunku a scedenú kukuricu.

 

 

V malej miske zmiešajte majonézu (alebo jogurt), horčicu a citrónovú šťavu/ocot. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Dressing nalejte na šalát a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Podávajte okamžite alebo nechajte chvíľu v chladničke, aby sa chute prepojili.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes