Šup-Šup koláč bez roboty: Najrýchlejšia vanilková piškóta pod slnkom a chuť božská – chváli celá rodina!

Ak hľadáte dezert, ktorý zvládnete pripraviť aj v najrušnejší deň, Šup-Šup koláč bez roboty je presne to, čo potrebujete.

 

 

Táto najrýchlejšia vanilková piškóta pod slnkom vás prekvapí svojou jemnosťou, nadýchanosťou a neodolateľnou chuťou, ktorá si získa srdcia celej rodiny.

Bez dlhého miešania, váženia či špeciálnych pomôcok – len pár surovín, pár minút práce a výsledok, ktorý chutí ako od skúsenej cukrárky. Jednoducho šup-šup do rúry – a o chvíľu už rozvoniava celý dom!

 

 

Veľmi jednoduchý, rýchly a hlavne fantastický koláč. Pripravený je rýchlejšie, ako studené dezerty. Recept od pani Katariny K.

Potrebujeme:

300 g polohrubej múky (preosiatu)

1 prášok do pečiva (preosiatu)

180 g práškového cukru

250 ml mlieka

1 lyžičku vanilkovej arómy (môžete nahradiť vanilkovým cukrom)

2 vajcia

2 lyžice oleja

kompótované alebo mrazené ovocie podľa chuti

Voliteľné (na vrch):

 

 

práškový cukor

čokoládová poleva

šľahačka

tvarohový krém

strúhaná čokoláda

posýpka (hrubá múka, maslo, práškový cukor)

ochutený mak, orechy…

Postup:

Na prírpavu cesta si pripravte väčšiu misku.

Múku s práškom do pečiva nasypeme do misky.

 

 

Pridáme ostatné prísady a dobre zmiešame – je to šup-šup :-).

Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie (alebo vymasteným a vysypaným múkou).

Na cesto uložíme ovocie a posypeme posýpkou (prípadne posípku môžete aj vynechať).

 

 

Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes