Ak si myslíte, že ste už vyskúšali všetky možné recepty zo zemiakov, tento Vás presvedčí o opaku.

Jednoduchý, no neuveriteľne lahodný pokrm, ktorý sa pripravuje takmer sám – a výsledok?
Zemiaky s dokonalou chrumkavou kôrkou na povrchu a jemným, krémovým vnútrom, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku.
Stačí len pripraviť voňavú cesnakovo-syrovú zmes, zaliať ňou zemiaky a vložiť do rúry – o zvyšok sa postará teplo a vôňa, ktorá zaplní celú Vašu kuchyňu.

Ideálne na tento recept sú menšie zemiaky, ale ak máte väčšie kúsky, prekrojte ich na polovice, alebo aj na štvrtinky.
Mám skúsenosť, že zemiaky sú hotové naozaj rýchlo.
Ako pripraviť zemiaky v cesnakovo-syrovej zmesi?
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov
100 ml smotany na šľahanie

Soľ, korenie
Olivový olej
20 dkg syra Čedar
2 strúčiky cesnaku
Muškátový oriešok
Tymián
grilovacie korenie
Postup:
Zemiaky očistíme drôtenkou a dáme na plech vymastený olivovým olejom.

Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Smotanu zmiešame s nastrúhaným syrom, pretlačeným cesnakom, muškátovým orieškom a bylinkami podľa chuti.
Vložíme do horúcej rúry (ja zvyknem zemiaky ešte popichať vidličkou).
Pečieme pri teplote 180 stupňoch počas 35 minút.

Keď sú zemiaky mäkké alebo sa syr roztopí, môžete vybrať z rúry.
Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájaným petržlenom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















