Ak hľadáte jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu, no pritom pôsobí ako z prímorskej reštaurácie, tento recept je presne pre Vás.

Kombinácia šťavnatých kuracích stehien, voňavej marinády plnej stredomorských byliniek a čerstvej zeleniny vytvára dokonalú harmóniu chutí.
Všetko sa pečie spolu v jednej mise – bez zbytočného neporiadku, no s výsledkom, ktorý očarí každého pri stole.
Grécka kuchyňa je známa svojou jednoduchosťou a dôrazom na čerstvosť ingrediencií, a práve tento recept to vystihuje v celej svojej kráse.
Zemiaky nasajú šťavu z mäsa, mrkva pridá jemnú sladkosť a marináda s olivovým olejom, citrónom a bylinkami premení obyčajné pečené stehienka na pravý stredomorský zážitok.

Toto je úplne fantastický obed – všetko z jednej misy a chutí to fantasticky.
Tajomstvo je v tej výbornej marináde a jednoduchej príprave. Perfektný recept, odporúčam každému.
Ako pripraviť kuracie stehná po Grécky?
Potrebujeme:
4 kuracie stehná
1 kg zemiakov
100 g nastrúhaného syra
2 cibule
2 mrkvy

3 strúčiky cesnaku
3 lyžičky grilovacie korenie
karí korenie
3 lyžice horčicu plnotučná
olej
soľ
Postup:
Zemiaky, mrkvu a cibuľu očistite, nakrájajte na kolieska a dajte do misy.

Pokvapkajte olejom, pridajte cesnak nasekaný na drobno, grilovacie korenie, horčicu a dobre premiešajte.
Nechajte asi hodinu odležať.
Mäso umyte, osušte, osoľte, poprášte grilovacím a kari korením (ja som pridala aj trošku horčice) a dajte tiež na hodinu odležať.

Dno pekáča vymažte olejom a uložte doň zeleninu, na zeleninu rozložte mäso a dajte upiecť.
Pred dopečením posypať strúhaným syrom.
Upečte do chrumkava vo vyhriatej rúre.

Vyskúšajte je to jednoduché a výborné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)




















