Vďaka tejto omáčke je bravčové mäso šialene chutné! Tak lahodné mäsko robia v najlepšej reštaurácii!

Nesmierne chutné a lahodné mäsko v syrovej omáčke.

Bravčová panenka je jedno z najjemnejších druhov mäsa, ktoré v kombinácii s bohatou syrovou omáčkou získava úplne nový rozmer chuti.

 

 

Tento recept spája krémovosť syra jemnosť kôpru a jemnú chuť bieleho vína, čím vzniká omáčka, ktorá vaše jedlo povýši na gurmánsky zážitok.

K tomu pridáme svieži šalát a lahodnú zemiakovú prílohu, čím vznikne kompletný obed alebo večera hodná reštaurácie priamo u Vás doma.

Ako pripraviť bravčovú panenku v omáčke ako z reštaurácie?

Ingrediencie

Bravčová panenka

600 g bravčovej panenky

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 polievková lyžica múky

150 ml bieleho vína

200 ml vývaru

200 g syru Encián alebo Brie

čerstvý kôpor podľa chuti

Šalát

 

 

1 uhorka

1 zväzok reďkoviek

hrsť čerstvého špenátu

½ červenej cibule

2 strúčiky cesnaku

čerstvá petržlenová vňať

3 polievkové lyžice kyslej smotany

citrónová šťava podľa chuti

Príloha

Zemiaky

1 čajová lyžička talianskych byliniek

1 čajová lyžička papriky

Postup prípravy

1. Príprava mäsa a omáčky

Bravčovú panenku očistite, osušte a nakrájajte na približne 2–3 cm hrubé medailónky.

 

 

Na panvici rozohrejte olej a mäso z každej strany opečte do zlatista (cca 2–3 minúty na každej strane). Potom mäso vyberte a odložte bokom.

Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, opražte do zmäknutia.

Pridajte múku a krátko orestujte, aby vznikla jemná zápražka.

Zalejte bielym vínom a nechajte odpariť alkohol (cca 2 minúty).

Pridajte vývar a dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.

 

 

Do omáčky vmiešajte syrokrém Brie, kôpor a dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Vráťte mäso späť do panvice a nechajte spolu prejsť varom na nízkej teplote ešte 5 minút.

2. Príprava šalátu

Uhorku a reďkovky nakrájajte na tenké plátky.

Špenát dôkladne umyte a osušte.

 

 

Červenú cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy.

Cesnak pretlačte a zmiešajte s kyslou smotanou, citrónovou šťavou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Všetku zeleninu zmiešajte, pridajte pripravený dresing a jemne premiešajte.

3. Príprava zemiakovej prílohy

Zemiaky očistite a nakrájajte na menšie kúsky.

V miske zmiešajte s olivovým olejom, talianskymi bylinkami, paprikou, soľou a korením.

 

 

Pečte v rúre na 200 °C približne 30–40 minút, až kým nebudú zemiaky zlatisté a chrumkavé.

Servírovanie

Na tanier najskôr rozložte zemiaky, vedľa umiestnite bravčovú panenku s omáčkou a vedľa šalát. Hotové jedlo môžete ozdobiť čerstvým kôprom alebo petržlenovou vňaťou.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes