Pripravte si doma opekané zemiaky neuveriteľnej chuti podľa nášho neskutočne jednoduchého receptu.
Ak mi občas dochádzajú nápady, čo jednoduché pripraviť pod zub, rozhodnem sa pre túto alternatívu, ktorá vždy zožne úspech.
Fantasticky jednoduchý recept na najchutnejšie pečené zemiaky z youtube kanála KAZAN.
Pečené zemiaky s parmezánom a bylinkami sú jednoducho lahodné! Parmezán dodáva zemiakom slanú a orechovú chuť, ktorá sa perfektne dopĺňa s jemnou chuťou zemiakov.
Ako pripraviť neapolské zemiaky?
Potrebujeme:
800 g zemiakov
parmezán
40 g masla
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
tymian
sušenú petržlenovú vňať
sušený cesnak
Postup:
Zemiaky ošúpeme a umyjeme. Nakrájame na štvrtiny.
Nakrájané zemiaky vložíme do misky.
Do misky so zemiakmi nalejeme roztopené maslo.
Pridáme olivový olej.
Dochutíme soľou. Posypeme čiernym korením.
Pridáme petržlenovú vňať.
Ďalej pridáme tymian.
Nakoniec pridáme sušený cesnak.
Všetko spolu zmiešame.
Zemiaky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.
Upečené zemiaky posypeme nastrúhaným parmezánom.
Zemiaky vložíme späť do rúry.
Opekáme v režime grilu 10-15 minút pri teplote 220°C.
Po vybratí z rúry posypeme zemiaky petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
























