Legendárny francúzsky šalát – jemný a nesmierne chutný: Dávam ho aj obložené chlebíčky – návštevy sa nevedia dojesť!

Je rýchly na prípravu, dokonale krémový a zakaždým vyvolá rovnakú reakciu – „Môžem si dať ešte?“

Výborný šalát na večeru, alebo aj na obložené chlebíčky a jednohubky, ako vynikajúca pomazánka. My ho podávame na všetky spôsoby, najviac nám chutí s kúskom čerstvého pečiva. Je ale výborný aj ako príloha k údenému mäsu.

 

 

Legenda medzi šalátmi

Francúzsky šalát patrí medzi tie klasiky, ktoré nikdy nesklamú.

Jeho jemná, krémová chuť a dokonale vyvážená kombinácia surovín z neho robia ideálny doplnok ku každému slávnostnému stolu.

Hodí sa k mäsu, rybám, aj ako chutná nátierka na obložené chlebíčky, ktoré okamžite zmiznú zo stola.

Každý, kto ho ochutná, si ho zaručene zamiluje – presne tak, ako to býva pri tých najlepších tradičných receptoch.

Tento šalát má svoju „legendárnu“ povesť právom. Spája sviežosť zeleniny a lahodnú chuť smotanovej majonézy, pričom zostáva ľahký a svieži.

Je to recept, ktorý si uchováva svoj šarm už celé generácie – bez potreby moderných úprav, pretože v jednoduchosti sa skrýva dokonalosť.

Ako pripraviť francúzsky šalát?

 

 

Ak hľadáte šalát, ktorý poteší rodinu aj návštevu a zároveň sa výborne hodí na chlebíčky či k slávnostnému menu, tento francúzsky šalát je tou pravou voľbou.

Je rýchly na prípravu, dokonale krémový a zakaždým vyvolá rovnakú reakciu – „Môžem si dať ešte?“

Potrebujeme:

mrkva – 4 stredné kúsky

Vajcia uvarené natvrdo a vychladené – 4 menšie ks

Tvrdý syr Ementál – 200 gramov

 

 

Cesnak – 2 strúčiky.

Na zálievku: Majonéza a kyslá smotana v rovnakom pomere + 1 lyžička dijonskej horčice

Príprava:

Všetky prísady sa sa nastrúhajú  na strúhadle.

Osolíme a okoreníme.

 

 

V miske si zmiešame prísady na zálievku – horčicu, majonézu a kyslú smotanu.

Do zmesi roztlačíme aj cesnak a následne a zmiešame s ostatnými prísadami.

Dochutíme ľubovolnými bylinkami.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes