Vyprážané fašírky z mletého už nerobím, toto je stokrát lepšie: Mäso stačí zamiešať s kyslou smotanou, cibuľou a o 10 minút máte obed ako lusk!

Mäso som najskôr chcela zomlieť ako klasicky, toto bol ale omnoho lepší nápad.

Na tieto fašírky zabudnúť nejde – sú hotové za pár minút, pritom bez mletia mäsa či zbytočného neporiadku v kuchyni.

 

 

Namiesto mletého mäsa sa používa nakrájané kuracie mäsko, ktoré sa jednoducho zamieša s kyslou smotanou, cibuľou a niekoľkými bežnými prísadami.

Výsledkom sú neuveriteľne jemné, šťavnaté a voňavé fašírky, ktoré si Vás získajú hneď po prvom súste.

Celé kúzlo spočíva v jednoduchosti – netreba žiadne mletie ani tvarovanie cesta rukami.

Stačí suroviny premiešať, nechať chvíľu odstáť a potom lyžicou ukladať zmes priamo na panvicu.

 

 

Fašírky sa krásne prepečú, majú chrumkavý povrch a vláčne vnútro, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Ak hľadáte recept, ktorý je rýchly, chutný a bez zbytočnej roboty, tieto kuracie fašírky sú presne pre Vás.

Ako prirpaviť vynikajúce a rýchle kuracie placky?

Skvelé na obed, večeru či do chlebíka – jednoduché jedlo, ktoré chutí ako z domácej reštaurácie.

Potrebujeme:

mäso kuracie alebo bravčové 500 g

cibuľa 2-3 ks

 

 

vajcia 2 ks

soľ

korenie

kyslá smotana 2 lyžice

múka hladká 4 lyžice

olej na vyprážanie

Postup:

Mäso si teda len nakrájame na kocky.

 

 

Zmiešame s ostatnými prísadami – na polkruhy nakrájaná cibuľka, smotana, múka a vajcia.

Na dochutenie použijeme soľ a korenie podľa chuti.

Všetko stačí zamiešať a pomocou lyžice dávkovať na rozpálený olej.

Vyprážame z oboch strán dozlatista.

 

 

Plná misa vynikajúcich a chrumkavých placiek je hneď na stole.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes