Odkedy som vyskúšala toto, kapustové listy už neplním jednotlivo, ale takto zrolujem a dám piecť: Je to výborné!

Kapustová fantázia: Rolka z listov kapusty plnená mletým mäsom. Budete sa zalizovať!

Milovníci kapusty si pri tomto recepte určite prídu na svoje.

 

 

Chutná a neobvyklá kombinácia ktorá poteší vaše chuťové poháriky.

Jednoduché a veľmi chutné jedlo v tejto dokonalej kombinácii.

Potrebujeme:

1 hlávka kapusty

500 g mletého mäsa

 

 

1 cibuľa

100 g varenej ryže al-dente (polotvrdej)

2 stredne veľké paradajky

1 vajce

 

 

soľ

čierne korenie podľa chuti

olej

Postup:

1. Z kapusty odstráňte hlúb a dajte do hrnca s vriacou vodou, aby sa listy ľahko oddelili.

2. Mleté mäso zmiešajte s prevarenou ryžou, soľou a mletým čiernym korením.

 

 

3. Na papier na pečenie rozložte 4 väčšie listy kapusty tak, aby vytvorili jeden celok. Rovnomerne navrstvite 1/2 plnky.

4. Boky listov preložte a začnite opatrne rolovať. Pomôžte si papierom na pečenie (môžete použiť aj silikónovú podložku).

5. Cibuľu si nakrájajte na prúžky a rovnomerne rozložte na dno plechu.

 

 

6. Na cibuľu položte prvú roládu.

7. Postup opakujte a pripravte druhú rolku.

8. Medzi rolky poukladáme nakrájané paradajky.

 

 

9. Plech prikryte alobalom a pečte vo vyhriatej rúre pri 200 ° C asi 20 – 30 minút.

10. Upečená rolka je šťavnatá a voňavá.

Chutí výborne teplá, ale aj na studeno.

 

 

Podávajte s kyslou smotanou, ktorú môžete zmiešať s rôznymi bylinkami.

Dobrú chuť.

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes