Len 3 ingrediencie! Zmiešajte mandle s kondenzovaným mliekom a medom! Výsledok vás prekvapí!

Vynikajúci recept na nepečenú pochúťku zo salka, mandlí a medu.

Ak patríte medzi milovníkov sladkého, ale nemáte radi zložité recepty, tento tip je presne pre vás.

 

 

Predstavujeme rýchly a jednoduchý dezert z kanálu Sirup Desserts, ktorý vás prekvapí svojou jemnosťou, karamelovou chuťou a chrumkavými kúskami mandlí.

Potrebujete iba tri hlavné ingrediencie – mandle, kondenzované mlieko a med.

A výsledok? Domáce orieškové tyčinky, ktoré sú ideálne ako sladká desiata, rýchly snack alebo originálny darček.

Ako pripraviť dezert z mandlí, medu a kondenzovaného mlieka?

 

 

Potrebujeme:

120 g mandlí

150 ml vody

150 ml medu

150 ml sladeného kondenzovaného mlieka (salko)

1 vajce (použijeme len bielko)

špetka soli

Postup prípravy:

1. Príprava mandlí

 

 

Mandle vložte do hrnca s vodou, priveďte do varu a nechajte variť cca 2–3 minúty.

Po uvarení ich sceďte, opláchnite studenou vodou a ošúpte zo šupiek.

Ošúpané mandle nechajte vysušiť a nasucho ich osmažte na panvici, kým nezačnú voňať a jemne zhnednú.

Nakrájajte ich na menšie kúsky (môžete použiť aj sekáčik).

2. Príprava sladkej zmesi

 

 

Na panvicu nalejte 150 ml medu a nechajte ho zohriať.

Pridajte 150 ml sladeného kondenzovaného mlieka (salko) a miešajte, kým sa zložky nespoja.

Medzitým si vyšľahajte bielko so štipkou soli a trochou cukru (asi 1 PL, voliteľné) do polotuha.

Bielkovú penu opatrne vmiešajte do zmesi medu a salka.

3. Varenie a zahustenie

 

 

Za stáleho miešania varte na miernom ohni, kým zmes nezíska jemnú karamelovú farbu a nezačne hustnúť.

4. Spojenie s mandľami

Do horúcej zmesi pridajte nasekané mandle a premiešajte, aby sa rovnomerne obalili.

5. Tvarovanie a chladenie

 

 

Formu (napr. menší plech alebo zapekaciu misu) vyložte potravinovou fóliou alebo papierom na pečenie.

Nalejte horúcu zmes, uhladťe povrch a nechajte úplne vychladnúť.

Po stuhnutí nakrájajte na tyčinky alebo kocky.

 

 

Tipy na dokonalý výsledok

Ak chcete extra chrumkavý výsledok, môžete pridať aj lieskové orechy, pistácie alebo kešu.

Pre jemnejšiu chuť skúste pridať kvapku vanilkového extraktu.

Ak máte radi kontrast chutí, môžete hotové kúsky jemne posoliť hrubozrnnou soľou.

Na sviatočnú verziu môžete tyčinky namočiť do rozpustenej horkej čokolády.

Nutričné benefity

Mandle sú bohatým zdrojom zdravých tukov, bielkovín a vlákniny.

Med dodáva prirodzenú sladkosť a energiu.

Kondenzované mlieko prináša krémovosť a karamelovú chuť.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes