Legendárny Švajčiarsky syrový šalát: Stačí iba premiešať a máte fantastickú večeru!

Šalát je skutočne veľmi chutný a ideálny aj na chlebíčky. 

Výborný recept na rýchly a veľmi chutný šalát, ktorý viete rýchlo pripraviť kedykoľvek naň dostanete chuť, alebo potrebujete rýchle pohostenie pre vašich hostí.

 

 

Šalát je skutočne veľmi chutný a ideálny aj na chlebíčky.

Tento šalát je v našej rodine už považovaný za legendu, robíme ho cez 20 rokov.

Potrebujeme:

200 g šunky

150 g tvrdého syra

5 sterilizovaných uhoriek

 

 

4 vajcia natvrdo uvarené

3 polievkové lyžice majonézy

1/2 čajovej lyžičky horčice

soľ

korenie

 

 

Voliteľné:

čerstvé bylinky podľa chuti

sterilizovaný hrášok

sterilizovaná kukurica

Postup:

Ako prvé si dáme variť vajcia. Uvaríme ich natvrdo a odstavíme z plameňa.

 

 

Uvarené a vychladené vajcia ošúpeme a nakrájame na pásiky – prípadne pretlačíme pretláčadlom na vajíčka.

Pripravíme si väčšiu misku, do ktorej budeme pridávať jednotlivé prísady.

Šunku si nakrájame na pásiky (ak nemáte šunku, môžete použiť aj jemnú salámu, ale v originálnom recepte je dusená šunka).

 

 

Tvrdý syr si rovnako nakrájame na prúžky.

Na pásiky nakrájame aj uhorku a všetky prísady preložíme všetky nakrájané prísady.

Majonézu zmiešame s horčicou, dochutíme soľou a korením.

 

 

Takto prirpavenú omáčku vmiešame k zvyšným prísadám v miske.

Šalát môžeme podávať hneď, ale najlepšie chutí, keď ho necháte odležať v chladničke, aby sa chute prepojili.

Podávajte s čerstvým pečivom, alebo ako pomazánku na chlebíčky.

 

 

Určite skúste, je vynikajúci.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes