Výsledok vášho snaženia v kuchyni môže niekedy závisieť od drobných detailov.
Aj jednoduchý trik dokáže posunúť vaše jedlá na vyššiu úroveň. Vďaka tejto rade bude vaše jedlo chutiť ešte lepšie.
Kuracie rezne budú chutnejšie
Kuracie rezne patria medzi najobľúbenejšie jedlá v slovenských domácnostiach.
Každý má svoj osvedčený postup, no občas sa objaví trik, ktorý dokáže z klasiky urobiť úplne nový gastronomický zážitok.
Jedným z takýchto prekvapivých tipov je pridanie vaječných škrupín do oleja počas vyprážania.
Možno to znie nezvyčajne, no práve tento jednoduchý krok dokáže zlepšiť chuť aj textúru rezňov a zároveň vyriešiť problém s prepaľovaním oleja.
V nasledujúcich riadkoch sa dozviete, prečo tento postup funguje a ako ho správne využiť vo vašej kuchyni.
Čo potrebujeme na prípravu kuracích rezňov?
Na obaľovanie:
1 ČL soli
štipku čierneho mletého korenia
1 pohár hladkej múky
1 ČL červenej mletej papriky
1 ČL soli
1 ČL sušeného cesnaku
1 vajce
50 ml mlieka
Ďalej:
kuracie prsia
strúhanku
olej
vaječné škrupinky
Ako pripraviť kuracie rezne?
Namiesto klasického trojobalu si prirpavíme len dve misky.
Do samostatnej misky naspyeme hladkú múku.
Zmiešame ju so soľou a červenou mletou paprikou.
Následne pridáme vajce, mlieko a vymiešame.
Musí nám vzniknúť hladká hmota bez hrudiek.
Kuracie prsia si vložíme do tejto zmesi a necháme namočené niekoľko minút, aby absorbovali čo najviac chuti.
Kuracie prsia si teraz vyberieme z marinády, obalíme v strúhanke a vložíme do rozhorúčeného oleja.
Ešte predtým však použite tento TRIK!
Do oleja vložte jednu umytú a osušenú vaječnú škrupinu.
Vďaka tomu sa olej nepripáli.
Keď je strúhanka z oboch strán zlatistá, kurací rezeň vyberieme.
Položte na papierovú utierku, aby mohol prebytočný olej vsiaknuť.
Následne môžete servírovať.
Dobrú chuť!




























