Ešte lepšia ako tatárska, alebo majonéza. Chutí výborne a navyše, pripravíte ju jednoducho a rýchlo. Môžete ju podávať k mäsku, ako dressing do šálatov, na cestoviny alebo s obľúbenými slanými chuťovkami.
Potrebujeme:
2 lyžice masla
1 lyžicu pretlačeného cesnaku
2 lyžice múky
1/2 šálky kuracieho vývaru
1 šálky sladkej smotany – ja som použila 33%, ale môžete aj smotanu na varenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
¼ šálky strúhaného syra – ideálne parmezánu
60 g smotanového syra (môžeme nahradiť syrokrémom)
1 lyžičku soli
¼ lyžičky čierneho korenia
Postup:
Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cesnak. Varíme, kým cesnak nezačne rozvoniavať (asi 3 minúty), nenechajte ho však zhnednúť. Potom pridáme múku a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Pomaly pridávame kurací vývar, soľ, korenie a varíme asi 5-7 minút. Potom pridáme smotanový syr, smotanu a dôkladne premiešame, aby sa všetky prísady spojili. Podávame k mäsu, na cestoviny, alebo do šalátov. Ja som podávala k rezňom.
Rezne som pripravila nasledovne: Kuracie prsia som umyla a rozklepala natenko. Potom som nasolila, okorenila a každý kúsok najskôr ponorila do sladkej smotany a potom obalila v strúhanke, do ktorej som si primiešala sušenú bazalku a oregano.
Mäsko vypražíme klasicky na oleji a prelejeme touto omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bakeatmidnite