Zelňák na plechu: Rýchle, lacné a vyslovene návykové papanie našich babičiek!

Skúšala som veľa receptov, ale najlepší je jednoznačne tento!

Úžasná pochúťka, ktorú by som mohla jesť aj každý deň.

 

 

Niekedy si to robíme aj ako náhradu pečiva. je to jednoduché, rýchle a skutočne fantastické papanie.

Skúšala som veľa receptov, ale najlepší je jednoznačne tento od Radky.V. :-)

Potrebujeme:

1/2 hlávky kapusty

 

 

hrubá múka alebo polohrubá (hladká múka)

2 vajcia

mlieko

olej

saláma

soľ

korenie čierne mleté

 

 

domáca vegeta

pálivá paprika

Podľa chuti:

údené mäso

slanina

klobása

syr

Postup:

Tento recept robím „podľa oka“, preto je možné podľa potreby pridať múku.

 

 

Cesto by ale malo trochu „ťahať“ a nemalo by ho byť príliš husté – kapusta i saláma musí byť dobre vidieť :-))

1/2 hlávky kapusty nastrúhame na strúhadle.

Pridáme salámu na kocky nakrájanú, 1 vrchovatý hrnček hrubej alebo polohrubej múky (väčšinou robím z polohrubej), môžeme ešte trochu zaprášiť hladkou múkou.

 

 

Pridáme 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, soľ (soľou nemusíte šetriť – najmä ak máte málo slanú salámu).

Následne pridáme vegetu, mleté ​​čierne korenie, trochu pálivej papriky.

Zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Urovnáme do placky a pečieme cca 30 minút v predhriatej rúre na 180 ° C, nakrájame a podávame.

Keď pridáte prášok do pečiva, vykúzlite kompaktný koláč.

Je to veľmi podobné ako zemiaková baba, ale nám chutí ešte viac.

A hlavne je to bez smaženia, takže určite voľba, ako vyprážané placky. :-)

 

 

Je to super večera, taký kapustový bramboráček bez smaženia.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes