Úžasná pochúťka, ktorú by som mohla jesť aj každý deň.

Niekedy si to robíme aj ako náhradu pečiva. je to jednoduché, rýchle a skutočne fantastické papanie.
Skúšala som veľa receptov, ale najlepší je jednoznačne tento od Radky.V. :-)
Potrebujeme:
1/2 hlávky kapusty

hrubá múka alebo polohrubá (hladká múka)
2 vajcia
mlieko
olej
saláma
soľ
korenie čierne mleté

domáca vegeta
pálivá paprika
Podľa chuti:
údené mäso
slanina
klobása
syr
Postup:
Tento recept robím „podľa oka“, preto je možné podľa potreby pridať múku.

Cesto by ale malo trochu „ťahať“ a nemalo by ho byť príliš husté – kapusta i saláma musí byť dobre vidieť :-))
1/2 hlávky kapusty nastrúhame na strúhadle.
Pridáme salámu na kocky nakrájanú, 1 vrchovatý hrnček hrubej alebo polohrubej múky (väčšinou robím z polohrubej), môžeme ešte trochu zaprášiť hladkou múkou.

Pridáme 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, soľ (soľou nemusíte šetriť – najmä ak máte málo slanú salámu).
Následne pridáme vegetu, mleté čierne korenie, trochu pálivej papriky.
Zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Urovnáme do placky a pečieme cca 30 minút v predhriatej rúre na 180 ° C, nakrájame a podávame.
Keď pridáte prášok do pečiva, vykúzlite kompaktný koláč.
Je to veľmi podobné ako zemiaková baba, ale nám chutí ešte viac.
A hlavne je to bez smaženia, takže určite voľba, ako vyprážané placky. :-)

Je to super večera, taký kapustový bramboráček bez smaženia.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)




















