Všetci chcú vedieť, ako som piekla zemiaky, že sú tak fantastické: Stačí ich dať na plech s týmito prísadami a dobre zamiešať – lepšiu prílohu ste nejedli!

Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.

Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko.

 

 

Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť.

Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2 lyžice hustého bieleho jogurtu

2 lyžice oleja + 2 lyžice na dno pekáča

 

 

1 lyžička mletej papriky

1 lyžice sušeného majoránky

cca 1 čajová lyžička soli

1  lyžička mletého čierneho korenia

 

 

rozmarín – s bielym jogurtom vytvára úžasnú harmóniu

Voliteľné:

bylinky podľa chuti

koreniny podľa chuti

Postup:

Zemiaky očistíme a umyjeme.

 

 

Nakrájame na 4 časti.

Pripravíme si jednoduchú marinádu:

Na marinádu zmiešame jogurt, olej, paprika, sušenú majoránku, soľ a korenie podľa chuti.

Zmes nalejeme na zemiaky.

 

 

Teraz všetko dôkladne premiešame, aby každý kus bol pokrytý zmesou – môžete ešte pridať jogurt.

Na dno zapekacej misky nalejeme olej.

Potom uložíme zemiaky a pridáme štipku rozmarínu.

 

 

Pečieme asi hodinu pri teplote 210-220 ° C.

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes