Už ste niekedy skúšali „TRASENÉ“ zemiaky? Tajomstvom dokonalej chuti sú len 3 prísady a zatriasť hrncom!

Vynikajúce a vždy dokonalé zemiaky, ktoré si zamilujete!

Tieto zemiaky sa typicky podávajú v Anglicku, sú jednoduché na prípravu, no napriek tomu celkom iné ako tie, ktoré bežne podávame my.

 

 

My sme si ich doma zamilovali a robíme ich pravidelne. Skúste a uvidíte.

Potrebujeme:

Zemiaky

Tuk (olej, bravčová masť, maslo)

Soľ

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

 

 

Cesnak

Koreniny podľa chuti

Postup:

Zemiaky ošúpeme a vcelku, nepokrájané, ich v hrnci zalejeme vriacou osolenou vodou.

Dáme variť (ak sú zemiaky veľké môžeme ich prekrojiť, nové zemiaky som ani nešúpala).

 

 

Varíme len 10 minút.

Po desiatich minútach vodu zlejeme, zakryjeme pokrievkou a hrncom dobre potrasieme, aby sa zemiaky trochu „potĺkli“.

Na plech nalejeme tuk (alebo masť – nepoužívajte však za studena lisované oleje) ako máte radi.

Plech aj s tukom vložíme do rúry a necháme zahriať (tuk by mal byť horúci).

 

 

Potom na plech preložíme zemiaky a trochu v tuku poobraciame tak, aby bol celý povrch obalený v tuku.

Do rúry vyhriatej cca na 200 stupňov Celzia vložíme plech, do ktorého sme dali tuk (masť, olej, prípadne iný, ako chcete).

Zohrievame kým nie je horúci.

 

 

Vyberieme a pomocou dvoch lyžíc do neho preložíme predvarené zemiaky.

Takto upravené zemiaky vložíme do rúry a pečieme 40 minút.

Počas pečenia je dobré obrátiť ich.

Zemiaky sú naozaj výborné, na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri mäkučké. Odporúčam!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes