Tieto knedle sú také fantastické, že v malom ich určite nerobte: U nás sa na ne vždy stojí v rade!

U nás doma zmiznú aj keď k nim nič nepridám!

Sú výborné k dusenej kapuste a mäsku, alebo k domácim omáčkam.

 

 

Je však pravdou, že tieto knedle sú také dobré, že si na nich pochutnáte aj bez iných príloh.

U nás doma zmiznú aj keď k nim nič nepridám!

Potrebujeme (na cca 35 knedlí):

15-20 starších rožkov

700 g údenej slaninky

5 vajec

750 ml mlieka

300-400 g hrubej múky (len toľko múky, aby sa masa spojila, netreba to preháňať)

Soľ

 

 

Muškátový oriešok

Najemno nasekanú petržlenovú vňať

Olej

Voliteľné:

Čierne mleté korenie

Nasekaná petržlenová vňať

 

 

Koreniny podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Postup:

Rožky nakrájame na drobné kocky. Panvicu potrieme trochou oleja a opražíme na ňom slaninku.

Potom pridáme rožky a spolu opražíme dozlatista.

 

 

Potom preložíme do misy a prilejme mlieko spolu s rozšľahanými vajíčkami.

Zmes necháme nasiaknuť a ochutíme ju soľou, vňaťou a muškátovým orieškom.

Nakoniec prisypeme múku a premiešame, aby sa masa spojila.

Potom zo zmesi mokrými rukami formujeme guľôčky veľké asi ako mandarinku.

 

 

Knedle zľahka obalíme v múke (knedle sa tak nezlepia), uložíme na podložku a vložíme do vriacej vody.

Varíme asi 20-25 minút, alebo kým knedle nevyplávajú nad hladinu.

Hotové knedle prepichneme, aby sa uvoľnila para z vnútra.

 

 

Ak chcete otestovať, či sú knedle skutočne hotové, vyberieme jeden a prekrojíme – tak hneď viete, či sú hotové.

U nás síce tento problém nepoznáme, ale ak sa knedle zvýšia, pokojne ich môžete zamraziť na neskôr.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes