Sú výborné k dusenej kapuste a mäsku, alebo k domácim omáčkam.
Je však pravdou, že tieto knedle sú také dobré, že si na nich pochutnáte aj bez iných príloh.
U nás doma zmiznú aj keď k nim nič nepridám!
Potrebujeme (na cca 35 knedlí):
15-20 starších rožkov
700 g údenej slaninky
5 vajec
750 ml mlieka
300-400 g hrubej múky (len toľko múky, aby sa masa spojila, netreba to preháňať)
Soľ
Muškátový oriešok
Najemno nasekanú petržlenovú vňať
Olej
Voliteľné:
Čierne mleté korenie
Nasekaná petržlenová vňať
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Postup:
Rožky nakrájame na drobné kocky. Panvicu potrieme trochou oleja a opražíme na ňom slaninku.
Potom pridáme rožky a spolu opražíme dozlatista.
Potom preložíme do misy a prilejme mlieko spolu s rozšľahanými vajíčkami.
Zmes necháme nasiaknuť a ochutíme ju soľou, vňaťou a muškátovým orieškom.
Nakoniec prisypeme múku a premiešame, aby sa masa spojila.
Potom zo zmesi mokrými rukami formujeme guľôčky veľké asi ako mandarinku.
Knedle zľahka obalíme v múke (knedle sa tak nezlepia), uložíme na podložku a vložíme do vriacej vody.
Varíme asi 20-25 minút, alebo kým knedle nevyplávajú nad hladinu.
Hotové knedle prepichneme, aby sa uvoľnila para z vnútra.
Ak chcete otestovať, či sú knedle skutočne hotové, vyberieme jeden a prekrojíme – tak hneď viete, či sú hotové.
U nás síce tento problém nepoznáme, ale ak sa knedle zvýšia, pokojne ich môžete zamraziť na neskôr.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)