Recept s ktorým pripravíte najchutnejšiu knedľu pod slnkom: Kto skúsi, parenú KNEDĽU už nerobí!

Vynikajúca knedľa, ktorú mám odskúšanú a poviem vám, že ani parená knedľa sa na ňu nechytá.

Táto knedľa je ešte jemnejšia a nadýchanejšia, vnútri ako pavučinka.

 

 

Ak chystáte knedľu dnes k obedu, neváhajte a skúste tento postup.

Inšpiráciu na tento postup mám od svojej kamarátky a je naozaj fantastický!

 

 

 

Potrebujeme:

2 hrnčeky (250ml) múka hrubá

2 hrnčeky múka polohrubá

42g droždie

6 dcl mlieko približne

1 vajce

2 kávové lyžičky soľ

Postup:

Do misky preosejeme múku, pridáme kvások, soľ vajce.

 

 

Pridáme aj ostatné mlieko, mlieko pridávame opatrne.

Cesto zarobím a nechám chvíľku postáť.

Vypracujeme hladké cesto.

 

 

 

 

Necháme vykysnúť.

Vykysnuté cesto preklopíme na pomúčenú dosku.

Rozdelíme na 3-4 časti.

 

 

 

 

Vytvarujeme knedľu a necháme 20 minút podkysnúť.

Do hrnca dáme variť vodu s trochou soli, po 20 minútach kysnutia vložíme knedľu.

 

 

 

 

Zakryjeme, stiahneme na najslabší plameň a varíme 20 minút.

Za ten čas si pripravíme druhú knedľu aby nám stihla podkysnúť.

 

 

 

 

Po 20 minútach je knedľa hotová.

Keď mám väčšiu knedľu tak ju varím v pekáči.

Pekáč si položím na dva horáky (oba horáky po vložení knedľe stiahnem na minimum).

Výborná k segedínu, alebo gulášu :-).

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes