Drobenkový koláč s tvarohom a broskyňami: Stačí nasypať na plech, zaliať krémom a uložiť ovocie – úžasný koláč bez práce!

Vynikajúci koláč z drobenky, pudingového krému a ovocia. Skúste, je naozaj vynikajúci

Ak hľadáte dokonalý dezert, ktorý spája chrumkavú drobenku, jemný tvaroh a sladkú ovocnú chuť, drobenkový koláč s tvarohom a broskyňami je tou pravou voľbou.

 

 

Tento koláč je ideálny na letné popoludnie, rodinnú oslavu či len tak ku káve.

Vďaka jednoduchému postupu ho zvládnu aj začiatočníci a výsledok vás určite očarí – šťavnatý, svieži a lahodne sladký.

V článku vám prezradíme overený recept, tipy na dokonalé cesto aj to, ako dosiahnuť tú najlepšiu konzistenciu tvarohovej plnky.

Skúste, je naozaj vynikajúci.

Potrebujeme:

Na cesto:

 

 

250 g masla

250 g cukru

1 sáčok vanilkového cukru

1 vajcia

1 štipky soli

1 vrecko v prášku na pečenie

500 g hl. múky

Na krém:

 

 

1 kg jemného tvaroh

1 bal. pudingového prášku

200 g cukru

1 vajce

1/2 citrón, použijeme len šťava

1 pohár akéhokoľvek ovocia (mandarínky,broskyne…)

Postup:

Rozpustite maslo a nechajte vychladnúť.

 

 

Na cesto potom zmiešajte všetky zložky a vypracujte drobivú zmes.

Odoberte si 1/4 cesta späť.

Rovnomerne navrstvite  3/4 cesta na plech pokrytý s papierom na pečenie.

 

 

Zmiešajte všetky prísady na polevu, okrem ovocia a rozotrite na cesto.

Uložte ovocie podľa vášho výberu a na ovocie navrstvite zvyšok cesta.

Pečieme v predhriatej rúre na 175 stupňov 30 – 35 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes