Langoše z téglika – chuť jedna báseň: Úžasne nadýchané a jemné cesto z jogurtu, doma si ich nevieme vynachváliť!

Vynikajúci recept na langoše, ktoré si zamilujete na prvé ochutnanie.

Langoše patria medzi ikonické jedlá našich detstiev, jarmokov a letných festivalov.

 

 

Chrumkavé, voňavé a bohato potreté cesnakom – tak ich poznáme všetci.

No čo ak by ste si ich mohli pripraviť jednoducho, bez miesenia a dlhého kysnutia?

Langoše z téglika prinášajú nový spôsob, ako si túto obľúbenú pochúťku vychutnať rýchlo, čisto a bez stresu.

V článku sa pozrieme na to, čo tento moderný trend obnáša, ako si ich pripraviť doma a prečo si získavajú čoraz viac fanúšikov.

Potrebujme:

 

 

3 tégliky hladkej múky

1 téglik jogurtu

soľ

lyžička sódy

1/2 dcl oleja

1/2 droždia

hrnček mlieka

1 vajce

Na podávanie:

 

 

kečup

tatárska omáčka

cesnak

olej na potretie

strúhaný syr na posypanie

zelená cibuľka alebo iné zelené bylinky na posypanie

Postup:

Najprv si pripravíme kvások.

Do menšej misky si dáme asi deci vlažného mlieka, rozdrobíme droždie, pridáme štipku cukru a lyžičku múky.

 

 

Necháme nakysnúť.

Do väčšej misy si pripravíme múku, soľ, sódu a pridáme vykysnutý kvások.

Potom pridáme jogurt, vajcia, olej a zvyšok mlieka.

 

 

Dôkladne premiešame.

Cesto sa nesmie lepiť, prípadne prisypeme trochu múky a necháme kysnúť na teplom mieste.

Potom z cesta odkrajujeme kúsky, ktoré vyvaľkáme na placku a vyprážame v oleji.

 

 

Hotové potom natierame cesnakom, zdobíme najlepšie domácim kečupom a posypeme syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes