Zaváranie už neriešim a uhorky chutia fantasticky: Uhorky stačí len dať do pohárov a zaliať, už po pár dňoch môžete ochutnať!

Tento recept máme už celé roky. Je to bez zavárania a uhorky sú naozaj veľmi dobré.

Zaváranie uhoriek si mnohí spájajú s dlhým varením, sterilizovaním a množstvom námahy v horúcej kuchyni.

 

 

No čo ak existuje jednoduchší spôsob, ktorý šetrí čas aj energiu – a výsledok je pritom ešte chutnejší?

Presne takýto trik vám dnes predstavíme.

Zabudnite na klasické zaváranie – uhorky stačí len naložiť do pohárov, zaliať jednoduchým nálevom a nechať pár dní odstáť.

Výsledkom sú chrumkavé, osviežujúce a skvele ochutené uhorky, ktoré si zamilujete už po prvom súste!

 

 

Tento recept máme už celé roky. Je to bez zavárania a uhorky sú naozaj veľmi dobré.

Potrebujeme:

uhorky nakladačky (5-7cm)

cibuľa

mrkva (voliteľné)

vetvičky kôpru

nálev:

 

 

2 l vody

0,5 l octu

1 Deko

65 koliesok sacharínu (toto množstvo vystačí na 5-6 pohárov s obsahom 720ml)

Postup:

Uhorky starostlivo umyjeme a necháme trochu uschnúť.

 

 

Potom ich naukladáme do čisto vymytých a vysušených pohárov.

Na dno pohárovsme dali niekoľko koliesok mrkvy a cibule a vetvičku kôpru.

Staviame je na nejakú silnejšie podložku napr. korkovú alebo na froté uterák.

 

 

Nálev pripravíme zvarením vody a octu, pridáme Deko a nakoniec vhodíme sacharín.

Horúcim nálevom zalievame uhorky tak, aby boli ponorené, poháre ihneď zaviečkujeme.

Následne obrátime hore dnom.

 

 

Keď je obsah pohárov vlažný, obrátime ich a dáme do chladu.

Uhorky takto zostanú krásne krehučké a už po týždni môžeme ochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes