Ani by mi nenapadlo, že pečená cuketa bude chutiť lepšie, ako vyprážaná: Stačí ju len obaliť v syrovo-cesnakovej zmesi!

Výborný tip, pre každého, kto zbožňuje vyprážanú cuketu, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie takú mastnú a kalorickú.

Výborný tip, pre každého, kto zbožňuje vyprážanú cuketu, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie takú mastnú a kalorickú.

 

 

Pečená cuketa v špeciálnom cestíčku

Cuketa je v letnej kuchyni klasikou – ľahká, dostupná a rýchla na prípravu.

Väčšina z nás ju pozná najmä v jej tradičnej vyprážanej podobe, obalenej v trojobale a usmaženej dozlatista.

Práve preto ma prekvapilo, keď som úplnou náhodou objavila recept na pečenú cuketu, ktorý prekonal moje očakávania.

 

 

Bez mastnoty, s chrumkavou kôrkou a jemnou chuťou, ktorá vynikne oveľa viac než pri smažení.

Ak ste doteraz nedali šancu pečenej verzii, možno je čas to zmeniť – vaše chuťové poháriky sa vám poďakujú.

Potrebujeme:

Cuketu

Hladkú múku

1 vajce

 

 

1 lyžičku bieleho jogurtu

1 strúčik cesnaku

Strúhanku

Najemno nastrúhaný syr

Olej

Korenie, soľ

(Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky a syra)

Postup:

Cuketu nakrájame na kolieska – ak máme k dispozícii mladú zeleninu, netreba ju ani šúpať.

 

 

Každé následne balíme najskôr v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s pretlačeným cesnakom, soľou a jogurtom.

Nakoniec obalíme v strúhankovo-syrovej zmesi.

 

 

Strúhanku a syr zmiešame v pomere 2:1 (už som skúšala aj celkom bez strúhanky len so syrom a bolo to tiež výborné)

Kolieska uložíme na plech vymastený olejom a ešte zľahka potrieme olejom.

 

 

Rúru nastavíme na 180 stupňov asi 20 minút, po 10-tich minútach kolieska poprevraciame.

Podávame s omáčkou podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes