ZMRZLINA za 1 minútu, ktorú budete milovať: Vezmite len tieto 2 prísady a máte pochúťku lepšiu ako zo stánku!

Pripravte si túto pochúťku a potešte seba aj svojich blízkych. Veríme, že sa tento recept stane stálicou vo vašej kuchyni – rovnako ako u nás.

Ak milujete zmrzlinu, ale nechcete kupovať hotovú plnú konzervantov a umelých aróm, máme pre vás skvelé riešenie – domáca zmrzlina z iba dvoch ingrediencií, ktorú pripravíte bez špeciálneho vybavenia.

 

 

Tento recept je jednoduchý, rýchly a výsledok vás prekvapí svojou krémovou a bohatou chuťou.

Základný recept na zmrzlinu z dvoch ingrediencií

Ingrediencie:

500 ml smotany na šľahanie (min. 33%)

1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka (cca 400 g)

Postup:

 

 

Smotanu vyšľahajte do tuhého šľahačkového krému.

Pozor, neprešľahajte ju, aby sa nezačala zrážať.

Do vyšľahanej smotany jemne primiešajte kondenzované mlieko.

Použite stierku alebo mixér na nízkych otáčkach.

 

 

Hotovú zmes nalejte do uzatvárateľnej nádoby (napr. plastový box alebo plechovka na pečenie).

Dajte do mrazničky na minimálne 6 hodín (ideálne cez noc).

Pred podávaním nechajte zmrzlinu chvíľu pri izbovej teplote, aby sa ľahšie naberala.

Obmeny receptu – nechajte sa inšpirovať

 

 

Základná zmrzlina je skvelá, ale ešte lepšia je, keď ju obohatíte o ďalšie chute. Tu sú obľúbené variácie:

Vanilková zmrzlina

Do základu pridajte 1 ČL vanilkového extraktu alebo vnútro z 1 vanilkového struku.

Čokoládová zmrzlina

Primiešajte 3–4 PL kakaového prášku alebo 100 g roztopenej tmavej čokolády (vychladenej).

Môžete pridať kúsky čokolády alebo čokoládové lupienky.

Ovocná zmrzlina

 

 

Pridajte 200–300 g rozmixovaného ovocia (napr. jahody, mango, maliny).

Ovocie najprv prepasírujte, aby zmrzlina bola jemná.

Alternatívne vmiešajte kúsky čerstvého ovocia.

Orechová alebo karamelová zmrzlina

Pridajte **karamelovú omáčku

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes