Prekvapte celú svoju rodinu týmto obedom: Je úplne jednoduché na prípravu a chutí vynikajúco!

Výborný obed z jednej misy - mäso, zemiaky aj omáčka sa pečú spolu a tá chuť je naozaj znamenitá.

Ak hľadáte jednoduchý, ale zároveň chutný a výdatný obed, ktorý nezaťaží kuchyňu kopou riadu, tento recept je ako stvorený pre vás.

 

 

Všetky ingrediencie – od šťavnatého mletého mäsa cez zemiaky až po krémovú omáčku – sa pripravujú spolu v jednej mise, čo znamená menej starostí a viac chuti.

Ide o ideálne riešenie na ľahká obed, rýchlu večeru či rodinné stretnutie, pri ktorom chcete všetkých pohostiť bez zdĺhavého varenia.

Jedlo je úžasne harmonické – jemne prepečené, voňavé a doslova sa rozplýva na jazyku.

Stačí všetko naložiť do zapekacej formy, dať piecť a o chvíľu vás domom prenikne neodolateľná vôňa domácej kuchyne.

Potrebujeme:

Zemiaky – 5-6 ks (predvarené, ošúpené – zemiaky nemusia byť celkom domäkka)

 

 

Syr strúhaný – 100 g

Na gule:

Mleté mäso – 700 g

Vajec – 1 ks

Cibuľa – 1 ks

Sušený cesnak – 1 lyžička

Mleté čierne korenie

soľ

bylinky podľa chuti

Omáčka:

 

 

Kyslá smotana – 3 polievkové lyžice

Vajcia – 2 ks

Voda – 100 ml

Mleté čierne korenie

soľ

Postup:

Na mäsové guľky si v miske zmiešame všetky prísady.

 

 

Z nich nevlhčenými rukami formujeme gule.

Do hmoty pridáme nasekané čerstvé bylinky – napríklad petržlenovú vňať, zelenú cibuľku, bazalku, prípadne zmes rôznych bylinie.

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska.

Následne uložíme zemiaky uložíme na dno misy, na zemiaky uložíme mäsové gule a zvyšné zemiaky uložíme medzi mäsové gule.

 

 

Na omáčku len rozmiešame všetky prísady a nalejeme do misy k fašírkam a zemiakom.

Takto pripravenú misu dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 30 minút.

Nakoniec posypeme strúhaným syrom a necháme ešte zapiecť.

 

 

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes