Špeciálna pochúťka z jahôd, smotany a mascarpone: Tieto rýchle poháre vás privedú do šialenstva!

Vynikajúci recept na jahodové poháre, ktoré si vás určite získajú!

Ak hľadáte ľahký a zároveň lahodný dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku a zároveň očarí svojím vzhľadom, tieto jahodové poháre sú ideálnou voľbou.

 

 

Spojenie šťavnatých jahôd, nadýchaného krému a jemného smotanového syra vytvára harmonickú kombináciu, ktorá poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči.

Navyše, celkový krém má krásnu ružovú farbu, keďže jahody sú zapracované priamo do celej krémovej zmesi.

Výsledkom je dezert, ktorý sa hodí na rodinné oslavy, letné posedenia aj ako sladká bodka po obede.

Ingrediencie:

300 g mrazených jahôd

 

 

100 g kryštálového cukru

60 ml vody

1 vajce

10 g kukuričného škrobu

500 ml smotany na šľahanie (33 %)

300 g smotanového syra (napr. mascarpone, lučina, Philadelphia)

niekoľko lístkov čerstvej mäty na ozdobu (voliteľné)

Postup:

Príprava jahodového základu:

 

 

Do menšieho hrnca vložte mrazené jahody, zalejte ich 60 ml vody a prisypte 100 g cukru.

Zmes priveďte do varu a varte na miernom ohni približne 5–7 minút, kým jahody úplne zmäknú.

Pomocou ponorného mixéra alebo stolového mixéra rozmixujte zmes na hladké pyré.

V miske si vymiešajte vajce s kukuričným škrobom.

 

 

Do vajíčkovej zmesi opatrne primiešajte niekoľko lyžíc horúceho jahodového pyré (aby sa vajce nezrazilo), premiešajte a následne vlejte späť do hrnca s pyré.

Celú zmes znovu zahrejte na miernom ohni a miešajte, kým mierne nezhustne (1–2 minúty). Potom nechajte úplne vychladnúť.

Príprava krému:

Vyšľahajte smotanu na pevnú šľahačku.

V samostatnej miske vymiešajte smotanový syr dohladka.

 

 

Do syrovej zmesi vmiešajte vychladnuté jahodové pyré – vznikne ružová jahodová zmes.

Nakoniec do nej opatrne zapracujte vyšľahanú šľahačku, aby ste získali jemný, nadýchaný krém jednotnej farby.

Servírovanie:

Pripravený jahodový krém rozdeľte do pohárov alebo misiek.

Ozdobte lístkami čerstvej mäty alebo kúskom čerstvej jahody, ak máte.

 

 

Nechajte vychladiť v chladničke aspoň 1–2 hodiny pred podávaním.

Tip:

Krém môžete pripraviť aj deň vopred – chuť sa ešte lepšie rozvinie.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes