Hľadáte recept na lahodný a osviežujúci dezert, ktorý je ideálny na leto?
Jahodová bublanina s kokosom a kyslou smotanou je to pravé pre vás! Táto bublanina je plná chutí a textúr – šťavnaté jahody, jemné cesto s kokosom a kyslou smotanou sa snúbia v dokonalej harmónii.
Tento dezert je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj menej skúsený kuchár.
Je to skvelý spôsob, ako spotrebovať sezónne jahody, a určite si ho obľúbia deti aj dospelí.
V tomto článku vám predstavíme recept na túto lahodnú bublaninu a poradíme vám aj s tipmi na jej vylepšenie.
Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť!
Potrebujeme:
4 ks vajce
1 hrnček (250 ml) kryštálový cukor
1 bal. vanilkový cukor
štipka soľ
250 g kyslá smotana
125 g maslo
trochu citrónová kôra
2 hrnčeky polohrubá múka
1 bal. prášok do pečiva
podľa chuti ovocie
podľa chuti kokos
Voliteľné (na posypanie):
Práškový cukor
Voliteľné (iné druhy ovocia):
Maliny
Čučoriedky
Mix drobného ovocia
Rebarbora
Postup:
Vajíčka vyšľahám spolu s hrnčekom cukru do peny, pridám aj vanilkový cukor, štipku soli.
Keď mám vyšľahanú hustú penu, pridám kelímok kyslej smotany a 125 g rozpusteného a vychladnutého masla.
Podľa chuti pridám aj citrónovú kôru a na záver ešte 2 hrnčeky polohrubej múky s práškom do pečiva.
Takto pripravené cesto nalejem na plech, vymastený a vysypaný múkou.
Na vrch poukladám jahody, posypem kokosom a dám piecť.
Pečiem na 180 stupňov asi pol hodinu – sledujeme.
Ak chcete, okrem jahôd môžete vyskúšať aj iné druhy ovocia – maliny, čučoriedky, ríbezle…
Hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)