Fantasticky chutné kuriatko na PLECHU: Keď ho pečiem takto, nikdy sa nevysuší, mäsko je šťavnaté a neskutočne dobré!

Kuracie mäso je šťavnaté, bohaté na bielkoviny a ľahko stráviteľné.

Hľadáte výživný a jednoduchý obed, ktorý zasýti, ulahodí celej rodine a zároveň nezaťaží žalúdok? Tento recept je pre vás ideálny.

 

 

Horné kuracie stehná pečené na mladej kapuste sú výborným príkladom tradičnej kuchyne v modernej, zdravšej podobe.

Kuracie mäso je šťavnaté, bohaté na bielkoviny a ľahko stráviteľné.

Mladá kapusta je jemná, sladkastá a plná vlákniny, vitamínu C a antioxidantov.

Pri pečení sa chute krásne prepoja a vytvoria výdatné, no ľahké jedlo, vhodné aj pre ľudí, ktorí dbajú o zdravý životný štýl alebo chudnutie.

Horné kuracie stehná pečené na mladej kapuste

Ingrediencie:

 

 

4 – 6 ks horné kuracie stehná (s kožou alebo bez, podľa preferencie)

1 menšia hlávka mladej kapusty (nakrájaná na pásiky)

1 cibuľa (nahrubo nakrájaná)

3 strúčiky cesnaku (na plátky)

1 ČL mletej rasce

1 ČL údenej papriky

Soľ a čierne korenie podľa chuti

1 PL olivového oleja alebo masla

Voliteľne:

100 ml vývaru alebo vody pre šťavnatejšiu verziu

Postup:

Rúru predhrejte na 180 °C.

 

 

Mladú kapustu nakrájajte na tenké pásiky, cibuľu na mesiačiky a cesnak na plátky.

Zmiešajte soľou, rascou, údenou paprikou a trochou oleja.

Do pekáča rozložte kapustovú zmes ako „posteľ“.

Na kapustu poukladajte osolené a okorenené kuracie stehná.

 

 

Môžete ich jemne potrieť olejom alebo maslom pre zlatistú kôrku.

Podlejte trochou vývaru alebo vody (cca 100 ml), aby kapusta nevyschla.

Pečte zakryté 40 minút, potom odokryte a dopečte ešte 20 minút, aby koža stehná krásne zhnedla.

Tipy:

 

 

K jedlu sa hodí nový zemiak, chlieb alebo pohánka, ale chutí výborne aj samotné.

V prípade diétnej verzie použite kuracie stehná bez kože a menej oleja.

Mladú kapustu môžete dochutiť aj jablkom alebo kôprom pre sviežejší nádych.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes