Nepečená, nevarená CAPPUCCINO roláda: Nemôžem uveriť, že je to tak jednoduché!

Nepečená cappuccino roláda – jemná, voňavá a pripravená bez rúry

Ak milujete vôňu kávy a hľadáte dezert, ktorý je rýchly, jednoduchý a zároveň elegantný, táto nepečená cappuccino roláda bude pre vás to pravé.

 

 

Bez použitia rúry, s nadýchaným krémom a kakaovým základom zo sušienok – stačí len chvíľka prípravy a trocha trpezlivosti pri chladení.

Potrebujeme:

Na cesto:

350 g mletých domácich sušienok

200 g práškového cukru

3 lyžice nesladeného kakaového prášku

1 čajová lyžička rumovej arómy

8 lyžíc marhuľového džemu

Na krém:

 

 

200 g práškového cukru

200 g masla

3 kopcovité polievkové lyžice cappuccino prášku

Postup:

Príprava cesta:

Všetky suroviny na cesto vložte do veľkej misy – mleté sušienky, práškový cukor, kakao, rumovú arómu a džem.

Rukami alebo vareškou dôkladne premiešajte, až kým nevznikne kompaktné, tvárne cesto.

Krémová plnka:

V samostatnej miske zmiešajte práškový cukor s cappuccino práškom.

 

 

Potom pridajte zmäknuté maslo a miešajte (ideálne mixérom), kým nezískate hladký a nadýchaný krém.

Tvarovanie rolády:

Kakaové cesto rozvaľkajte medzi dvoma vrstvami alobalu alebo potravinárskej fólie na hrúbku približne 4 mm.

Vyformujte ho do tvaru obdĺžnika.

Plnenie a rolovanie:

 

 

Na celý povrch rovnomerne natrite cappuccino krém.

Pomocou spodnej fólie roládu opatrne zrolujte z dlhšej strany.

Pevne zabaľte a uložte do chladničky.

Chladenie:

 

 

Nechajte roládu odležať aspoň niekoľko hodín – ideálne cez noc.

Po stuhnutí ju môžete nakrájať na úhľadné plátky ostrým nožom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes