Ak milujete vôňu kávy a hľadáte dezert, ktorý je rýchly, jednoduchý a zároveň elegantný, táto nepečená cappuccino roláda bude pre vás to pravé.
Bez použitia rúry, s nadýchaným krémom a kakaovým základom zo sušienok – stačí len chvíľka prípravy a trocha trpezlivosti pri chladení.
Potrebujeme:
Na cesto:
350 g mletých domácich sušienok
200 g práškového cukru
3 lyžice nesladeného kakaového prášku
1 čajová lyžička rumovej arómy
8 lyžíc marhuľového džemu
Na krém:
200 g práškového cukru
200 g masla
3 kopcovité polievkové lyžice cappuccino prášku
Postup:
Príprava cesta:
Všetky suroviny na cesto vložte do veľkej misy – mleté sušienky, práškový cukor, kakao, rumovú arómu a džem.
Rukami alebo vareškou dôkladne premiešajte, až kým nevznikne kompaktné, tvárne cesto.
Krémová plnka:
V samostatnej miske zmiešajte práškový cukor s cappuccino práškom.
Potom pridajte zmäknuté maslo a miešajte (ideálne mixérom), kým nezískate hladký a nadýchaný krém.
Tvarovanie rolády:
Kakaové cesto rozvaľkajte medzi dvoma vrstvami alobalu alebo potravinárskej fólie na hrúbku približne 4 mm.
Vyformujte ho do tvaru obdĺžnika.
Plnenie a rolovanie:
Na celý povrch rovnomerne natrite cappuccino krém.
Pomocou spodnej fólie roládu opatrne zrolujte z dlhšej strany.
Pevne zabaľte a uložte do chladničky.
Chladenie:
Nechajte roládu odležať aspoň niekoľko hodín – ideálne cez noc.
Po stuhnutí ju môžete nakrájať na úhľadné plátky ostrým nožom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)